x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 11 milioane de euro pentru firma unui fost consilier PDL

11 milioane de euro pentru firma unui fost consilier PDL

14 Iul 2010   •   00:00

Firma All Plan Construction, la care este acţionar un fost consilier judeţean al PDL, în asociere cu firma austriacă Alpine Bau Gmbh, a câştigat licitaţia pentru reconstruirea stadionului Ilie Oană din Ploieşti, dărâmat în urmă cu câteva luni, lucrarea costând peste 11 milioane de euro.



Potrivit viceprimarului municipiului Ploieşti, Cătălina Bozianu, firma austriacă Alpine Bau, în asociere cu societatea All Plan Construction, au câştigat licitaţia pentru refacerea stadionului Ilie Oană din Ploieşti, lucrările valorând 47 de milioane de lei fără TVA, bani alocaţi din bugetul Consiliului Local Ploieşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform unor surse din Primăria Ploieşti, la firma All Plan Construction este acţionar fostul consilier judeţean democrat-liberal Vasile Todosia, care la sfârşitul lunii mai 2010 şi-a anunţat public, printr-un comunicat de presă transmis de PDL Prahova, demisia din funcţia de consilier judeţean, motivând că "preferă să îşi dedice întreaga energie susţinerii activităţii firmelor pe care le conduce".

Cătălina Bozianu a mai declarat corespondentului MEDIAFAX că, potrivit ofertei depuse de Alpine Bau şi All Plan, termenul de proiectare a stadionului este de "o zi", iar cel de execuţie este de şase luni. De asemenea, Bozianu a mai spus că în momentul deschiderii ofertelor, firma Alpine Bau s-a clasat pe locul al doilea din punctul de vedere al preţului cerut pentru refacerea stadionului, însă comisia de licitaţie a considerat că oferta depusă de firma clasată pe primul loc, Baupartner din Ploieşti, este "inacceptabilă", conform prevederilor a două legi.

Stadionul Ilie Oană, situat în centrul municipiului Ploieşti, a fost demolat la începutul acestui an, singura care a rămas în picioare fiind tribuna oficială. În tot acest timp, echipa Petrolul Ploieşti a continuat să susţină meciuri pe gazonul stadionului.

×
Subiecte în articol: observator