x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 20.000 de doze de vaccin antigripal AH1N1, aruncate la gunoi în Arad

20.000 de doze de vaccin antigripal AH1N1, aruncate la gunoi în Arad

04 Oct 2010   •   00:00
20.000 de doze de vaccin antigripal AH1N1, aruncate la gunoi în Arad

Milioane de lei pe apa sâmbetei. Sau, mai exact, în foc. Mai bine de jumătate din dozele de vaccin antigripal AH1N1 produse în România vor ajunge la incinerator. Şi asta pentru că, la Arad, de exemplu, aproape 20.000 de doze nefolosite şi expirate au fost distruse.



Din cele 40.000 de doze de vaccin antigripal trimise în Arad, jumătate nu au fost folosite, scrie realitatea.net.

"Mai avem 19.300 de doze de vaccin antigripal pandemic cantgrip, folosit pentru pandemia cu virus nou 2009 - 2010, care şi-a încetat valabilitatea în 17 septembrie. Am avut nişte estimări care nu s-au apropiat în niciun caz de dozele mari pe care le-am primit", a declarat Dana Negru, director adjunct Direcţia de Sănătate Publică Arad.

Miile de doze de vaccin împotriva gripei porcine zac acum în frigiderele Direcţiei de Sănătate Publică. Pentru toate, Ministerul Sănătăţii a plătit din banii publici.

"Mi se pare absolut aberant ce fac ei, este anormal. Nu ştiu de ce vor neapărat să vândă ceva ce nu e nevoie", a declarat un arădean.

"Bani cheltuiţi inutil de către guvernanţii noştri. Sunt afacerile lor, din start, nu numai în România, în toate ţările din Europa s-au făcut comenzi mari de vaccin, n-a fost util, a rămas pe stoc, şi acum, probabil, populaţia va plăti", a spus alt arădean.

Bilanţul pandemiei de gripă porcină în România a fost de aproximativ 120 de decese şi 7000 de îmbolnăviri. Deşi populaţia a primit cu suspiciune vaccinul, Institutul Cantacuzino a avut din partea Ministerului Sănătăţii o comandă de 5 milioane de doze.

×
Subiecte în articol: observator