x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 25.000 de euro pentru şomerii care vor să intre în afaceri

25.000 de euro pentru şomerii care vor să intre în afaceri

de Adriana Duţulescu    |    19 Mai 2010   •   00:00
25.000 de euro pentru şomerii care vor să intre în afaceri
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

Ajutorul pentru cei care sunt şi vor fi dis­ponibilizaţi din cauza măsurilor de criză vine de la Comisia Europea­nă, care va aloca, începând din luna iu­nie a acestui an, fonduri nerambursabile de maximum 25.000 de euro pentru deschiderea unei mici afa­ceri.



La interpelarea europarlamentarului PSD Ioan Enciu, Comisia Eu­ropeană a anunţat că din luna iu­nie, va fi operaţional un instrument de micro-finanţare denumit Progress, destinat şomerilor care doresc sa în­fii­nţeze microîntreprinderi (inclusiv ac­tivităţii independente şi afaceri online) sau să le dezvolte în conti­nuare.

Persoanele interesate trebuie să contacteze furnizorii de microcredite, bănci, mici societăţi de creditare fără scop lucrativ, instituţii de ga­ran­tare şi alţi furnizori de produse de microfinanţare destinate microîntreprinderilor. Microcreditele nu pot depăşi plafonul de 25.000 de euro. Ele sunt destinate întreprinderilor cu maximum nouă angajaţi, şome­rilor şi persoanelor inactive care vor să înceapă o afacere dar nu au acces la serviciile bancare tradiţionale.

×