x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 3,5 milioane de euro pentru centrul istoric

3,5 milioane de euro pentru centrul istoric

23 Feb 2010   •   00:00



Primăria Capitalei dă peste 3,5 milioane de euro, pentru atribuirea prin licitaţie a unui contract privind servicii de consultanţă de management al contractului şi supervizare a lucrărilor de proiectare şi execuţie pentru reabilitarea infrastructurii de bază în Centrul Istoric al Bucureştiului.

Potrivit anunţului publicat pe site-ul de licitaţii publice www.e-licitatie.ro, Primăria Capitalei organizează licitaţie deschisă pentru atribuirea contractului de servicii de consultanţă de management de contract şi supervizare a lucrărilor de reabilitare a infrastructurii de bază în zona-pilot A a Centrului Istoric al Capitalei, încadrată de Calea Victoriei, Bulevardul I.C. Brătianu, Bulevardul Splaiul Independenţei şi Strada Lipscani. Firmele care vor participa la licitaţie trebuie să depună o garanţie de participare în valoare de 80.000 de lei, dar şi o garanţie de bună execuţie în valoare de 7% din valoarea contractului.

Contractul, care va avea forma unei asocieri legalizate, va fi atribuit firmei cu oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, licitaţia urmând să aibă loc la data de 5 aprilie, la ora 10:00, la sediul Primăriei Capitalei. Sorin Oprescu declara la sfârşitul lunii octombrie că a reziliat contractul cu firma spaniolă Sedesa, care se ocupă de refacerea Centrului Istoric, societăţii rămânându-i doar patru străzi de finalizat, pentru celelalte zece urmând să fie organizată licitaţie publică.

Primăria Capitalei a început în decembrie 2006 lucrările de reabilitare a infrastructurii subterane din zona-pilot a Centrului Istoric. Lucrările de refacere a infrastructurii zonei-pilot A din Centrul Istoric au fost întârziate după ce, în timpul săpăturilor, au fost descoperite vestigii arheologice. În urma lucrărilor au fost descoperite fundaţiile Hanului Zlătari din secolul al XVII-lea, Hanul lui Constantin Brâncoveanu, biserica şi Hanul Greci, precum şi cimitire medievale. Vestigiile arheologice descoperite urmau să fie puse în valoare prin marcare pe pavaj, plăci informative şi chiar expunere directă, în funcţie de starea lor tehnică, prin colaborarea municipalităţii cu Ministerul Culturii şi Cultelor.

×
Subiecte în articol: observator