x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ACCIDENT AVIATIC, ÎN BRĂILA - UPDATE

ACCIDENT AVIATIC, ÎN BRĂILA - UPDATE

01 Aug 2015   •   08:44
ACCIDENT AVIATIC, ÎN BRĂILA - UPDATE
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Mecanicul de zbor rănit grav în urma accidentului de avion produs sâmbătă dimineaţă în apropiere de localitatea brăileană Stăncuţa va fi transferat cu un elicopter SMURD la Spitalul Floreasca din Bucureşti, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt. col. Ştefan Stoian.

''Elicopterul SMURD este în drum spre Brăila, de unde va prelua rănitul grav şi îl va transfera la Spitalul Floreasca din Capitală. Noi aşteptăm în continuare să vină la locul accidentului reprezentantul societăţii din Galaţi, proprietarul avionului prăbuşit', a declarat lt. col. Ştefan Stoian.

La bordul avionului prăbuşit se aflau două persoane, pilotul în vârstă de 60 de ani, cu aproximativ 6.000 de ore de zbor, rănit uşor în urma accidentului, şi mecanicul de bord, tot în vârstă de 60 de ani, care este rănit grav şi se pare că ar prezenta fractură de coloană.

Un avion utilitar care împrăştia ierbicid s-a prăbuşit, sâmbătă dimineaţă, într-o orezărie din apropierea comunei brăilene Stăncuţa. Avionul aparţine societăţii Pegas Galaţi şi fusese închiriat de o firmă din Brăila.

Avionul prăbuşit este unul de tip ANTONOV 2, construit înainte de 1980, cu licenţă rusească, în starte bună de funcţionare, care făcea frecvent curse utilitare pentru agricultură şi staţiona aproape toată vara în zona Stăncuţa.

×