x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adi Minune, acuzat de fals în declaraţii

Adi Minune, acuzat de fals în declaraţii

de Violeta Fotache    |    11 Feb 2010   •   00:00
Adi Minune, acuzat de fals în declaraţii

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul Judecătoriei Buftea în cazul lui Adrian Simionescu, alias Adrian Minune, pentru fals în declaraţiile de avere şi de interese pe care le-a dat în calitate de consilier local al comunei ilfovene Ştefăneştii de Jos. Manelistul şi-a ascuns maşini, terenuri, venituri şi interese pentru că "a omis".



Potrivit comunicatului ANI, Adrian Minune (foto) a avut probleme cu identificarea "bunurilor proprii, comune ori cele deţinute în indiviziune". Astfel, acesta a omis să declare la 30 septembrie 2008 un teren în comuna Corbeanca de 7.676 mp şi a trecut eronat suprafaţa altui teren deţinut în Ştefăneştii de Jos (suprafaţă reală de 12.234 mp). Minune nu şi-a declarat nici apartamentul din Sectorul 3 al Capitalei şi nici cele două "Merţane" (Benz 200 şi Benz E 280), despre care ulterior a precizat că sunt înstrăinate, dar nu a prezentat nici un document în acest sens. Minune nu şi-a declarat datoriile, dar nici veniturile realizate în anul fiscal 2007, deşi, potrivit documentelor de la Fisc, artistul a câştigat 50.723 de lei net - ca "muzician" şi în cuantum de 5.625 de lei net - venituri din cedarea folosinţei bunurilor.

Interesele ascunse de Adrian Simionescu, adică neprecizate în declaraţia de interese din 30 septembrie 2008, sunt calităţile de: membru PSD, asociat la firma A&G Music&Film SRL, asociat unic şi administrator la firma Adrian Media Music SRL, comerciant persoană fizică la firma Simionescu G. Adrian Persoană Fizică. În vizita pe care a făcut-o la ANI la 21 ianuarie, Adrian Minune a recunoscut că a omis să declare diverse bunuri, enumerând printre altele că a uitat să declare şi autoturismul marca Umbra Rimorchi - JETSKI pe care îl deţine, dar şi terenurile din comunele Afumaţi, Glina şi Corbeanca.

×
Subiecte în articol: observator