x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alianţa pentru Unitatea Rromilor: "Băsescu are discriminarea în sânge. Nu l-au interesat decât voturile!"

Alianţa pentru Unitatea Rromilor: "Băsescu are discriminarea în sânge. Nu l-au interesat decât voturile!"

de Andreea Căprescu    |    17 Sep 2010   •   00:00
Alianţa pentru Unitatea Rromilor: "Băsescu are discriminarea în sânge. Nu l-au interesat decât voturile!"
Sursa foto: Andreea Căprescu/Jurnalul Naţional

Scandalul expulzărilor rromilor din Franţa l-a determinat pe liderul Alianţei pentru Unitatea Rromilor din România să-l catalogheze pe preşedintele Băsescu, drept un "interesat", care nu a avut ca scop decât strângerea de voturi în campania electorală. Acesta a declarat pentru Jurnalul Naţional că preşedintele se complace în situaţia de faţă şi că a folosit aceeaşi strategie ca Nicolas Sarkozy.

"Preşedintele Băsescu a numit o persoană "ţigancă împuţită" şi apoi a stat la masă cu noi şi a mâncat. E clar că are discriminarea în sânge şi că nu s-a schimbat nimic, din moment ce lasă totul la voia întâmplării. Întotdeauna l-au interesat voturile rromilor şi când s-a apropiat campania electorală a venit să mănânce la noi, să danseze, iar acum nu-i pasă de ceea ce se întâmplă, nu l-am văzut ieşind cu o replică sau soluţie", a precizat Ionel Alecu, preşedintele Alianţei pentru Unitatea Rromilor.

Alecu crede că în România se face o discriminare constantă şi că autorităţile se complac în aceeaşi situaţie.
"Statul obţine voit această stare, este vorba de o discriminare constantă, începând de la primari şi consilieri şi terminând cu ministerele. Băsescu a anunţat că nu va mai candida şi acum nu mai are nici un motiv să se dea pe lângă noi, pentru că nu îl mai interesează voturile, nu mai are avantaj", a mai adăugat liderul rromilor. Întrebat care este mai "ţigan", Alecu a răspuns: "Sunt în aceeaşi oală. Mai ţigan este domnu' Sarkozy, care provine dintr-o anumită etnie, dar şi Băsescu, care s-a folosit de aceeaşi strategie de popularitate".

×
Subiecte în articol: observator