x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Analia Selis devine cetăţean român

Analia Selis devine cetăţean român

30 Aug 2010   •   00:00

Peste 300 de persoane, printre care şi cântăreaţa de origine argentiniană Analia Selis, vor depune astăzi jurământul de credinţă faţă de România, devenind cetăţeni români.



Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie precizează, într-un comunicat transmis AGERPRES, că 304 persoane vor depune jurământul de credinţă pentru dobândirea cetăţeniei române, în prezenţa preşedintelui ANC, Nicoleta Ecaterina Eucarie, în cadrul unei ceremonii la sediul Institutului Naţional al Magistraturii.

Conform tabelului persoanele care vor depune jurământul de credinţă faţă de România pe data de 30 august, postat pe site-ul Ministerului Justiţiei, printre cei care vor dobândi cetăţenia română se numără şi artista Analia Selis.

Cetăţenia română se dobândeşte,arată Agerpres, potrivit legii, la data depunerii jurământului de credinţă, prilej cu care se eliberează şi certificatul care atestă calitatea de cetăţean român.

Statisticile ANC relevă că în perioada 2008 - 2010, pe teritoriul României, au depus jurământul de credinţă faţă de ţară 7.458 de persoane, peste 60% dintre acestea (4599) obţinând certificatul de cetăţenie după 1 iunie 2009.

În aceeaşi perioadă, conform datelor furnizate de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), 21.253 de persoane au depus jurământul de credinţă faţă de România la sediile ambasadelor sau consulatelor ţării noastre aflate pe teritoriile unor state din Europa, Orientul Mijlociu, Asia, Africa, America Latină şi Statele Unite ale Americii.

Potrivit MAE, la ambasada României de la Chişinău şi la consulatele ţării noastre de la Bălţi şi Cahul au depus jurământul peste 17.000 cetăţeni ai Republicii Moldova care au solicitat redobândirea cetăţeniei române, conform legii.

Oficialii MAE au mai transmis că în Israel au depus jurământul de credinţă faţă de România 2.688 de persoane, în SUA 255 de persoane, în Germania - 237 de persoane, în Franţa - 197 de persoane.

Sursa citată menţionează că ANC funcţionează în noul său sediu din Bucureşti, strada Smârdan, nr. 3, sector 3, accesul publicului fiind permis prin strada Blănari.

×
Subiecte în articol: observator