x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Antonescu: Aştept clarificări de la premierul Ponta privind procedura de numire a procurorilor şefi

Antonescu: Aştept clarificări de la premierul Ponta privind procedura de numire a procurorilor şefi

02 Apr 2013   •   15:25
Antonescu: Aştept clarificări de la premierul Ponta privind procedura de numire a procurorilor şefi
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că aşteaptă clarificări de la premierul Victor Ponta în ceea ce priveşte procedura de numire a procurorilor şefi, în contextul în care CSM a cerut să aibă loc o selecţie pentru aceste funcţii, informează agerpres.ro.

El a susţinut că "vede neclar" ceea ce s-a petrecut marţi la CSM şi că aşteaptă lămuriri de la premierul Victor Ponta.

"Aştept clarificări. Probabil că premierul le va da", a spus Antonescu, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă poziţia sa faţă de o eventuală numire a Laurei Codruţa Kovesi la conducerea DNA a cântărit decisiv şi în decizia CSM şi poate fi considerată o victorie a PNL, el a răspuns că nu ştie.

"Eu nu am comunicat o poziţie publică pentru a impresiona pe cineva sau cu atât mai mult, ceea ce nu cred că s-a întâmplat, pentru a influenţa decizia cuiva. Pur şi simplu era obligaţia mea să fac cunoscută această poziţie ca om politic faţă de publicul larg, faţă de alegători, nu către CSM sau alţi decidenţi", a adăugat preşedintele Senatului.

El a mai arătat că viitorul ministru al Justiţiei va trebui să urmeze procedurile îndelungate recomandate de Comisia Europeană în ceea ce-i priveşte pe procurorii şefi.

Secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, în unanimitate, i-a solicitat ministrului interimar al Justiţiei realizarea unei proceduri de selecţie pentru persoanele care urmează să fie nominalizate pentru funcţiile cheie din Ministerul Public, a declarat marţi preşedintele CSM, Oana Schmidt-Hăineală.

În acest context, premierul Victor Ponta a declarat că îl va anunţa pe preşedintele Traian Băsescu că nu va mai avea loc o procedură rapidă de numire a şefilor Parchetelor. 

×
Subiecte în articol: crin antonescu Victor Ponta CSM sef dna