x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Antonie Solomon, audiat ca martor într-un alt dosar de corupţie

Antonie Solomon, audiat ca martor într-un alt dosar de corupţie

04 Mai 2010   •   00:00

Primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, a fost adus la Curtea de Apel Craiova, unde a fost audiat de judecători într-un dosar de corupţie în care sunt implicaţi doi angajaţi ai Primăriei craiovene şi un fost consilier local.



Audierea inculpaţilor şi martorilor a început în jurul orei 10,00, însă a fost întreruptă şi amânată pentru câteva ore din lipsă de procedură, pe motiv că inculpaţii nu au fost prezenţi în sală la prima strigare.

În faţa instanţei au fost prezenţi încă de dimineaţă peste 100 de persoane - angajaţi ai Primăriei din Craiova şi membri ai familiei lui Solomon - care au stat în curte pe toată perioadă în care Solomon s-a aflat în clădire iar în momentul în care primarul suspendat a părăsit Curtea de Apel într-o maşină a Penitenciarului Colibaşi, unde se află arestat preventiv, susţinătorii au început să-i scandeze numele, să aplaude iar unii dintre ei chiar să plângă.

Judecarea dosarului de corupţie aflat pe rolul Curţii de Apel Craiova în care primarul suspendat are calitatea de martor a fost amânată de trei ori pe motiv că martorul nu s-a prezentat, potrivit Agerpres.

În acest dosar sunt judecaţi şeful Serviciului Disciplina în Construcţii din cadrul Primăriei Craiova, Gheorghe Daici, şi Ionel Păpală, funcţionar al aceluiaşi serviciu, ambii fiind acuzaţi de DNA de abuz în serviciu contra intereselor persoanei, fals intelectual şi uz de fals. În acelaşi dosar este cercetat şi liderul de sindicat de la Electroputere Craiova, Aurel Bojenoiu, fost consilier municipal PNL, pentru conflict de interese.

Cei doi funcţionari ai Primăriei sunt acuzaţi de procurorii DNA că în 2006, prin diferite abuzuri, ar fi înlesnit închirierea unui spaţiu aflat în proprietatea Consiliului Local Craiova de către o firmă ai cărei asociaţi sunt fiica şi ginerele lui Aurel Bojenoiu, care pe vremea aceea era consilier în CL Craiova.

În acest dosar, Solomon are calitatea de martor, pentru că închirierea spaţiului s-a făcut cu ştiinţa acestuia, fiind primar al Craiovei, în primul mandat, din 2004-2008.

Spaţiul a fost închiriat în baza unei hotărâri a CL Craiova care a fost supusă la vot de Solomon şi votată în şedinţă şi de Bojenoiu, care ar fi trebuit să se abţină.

Antonie Solomon a declarat marţi în faţa instanţei că îşi menţine declaraţiile pe care le-a făcut până acum la DNA în acest caz.

'Îmi menţin cele două declaraţii pe care le-am făcut la DNA în acest caz şi vreau să spun că pe cei doi funcţionari din primărie îi ştiu foarte bine, sunt funcţionari model şi nu ştiu dacă până acum au avut de-a face cu justiţia. Vreau să mai spun că în această instituţie, pe care am condus-o şi pe care sper să o conduc în continuare, am încurajat legalitatea înscrisurilor administrative', a afirmat, în faţa instanţei, primarul suspendat al Craiovei.

Solomon a relatat că în urmă cu mai mulţi ani a fost contactat de fostul consilier PNL Aurel Bojenoiu, liderul sindical de la SC Electroputere SA, pentru a ajuta un membru al familiei sale să obţină spre închiriere un chioşc aflat pe domeniul public, însă cererea lui Bojenoiu viza soluţionare din partea Consiliului Local Craiova, şi nu din partea primarului ca persoană sau ca instituţie.

'Eu nu i-am promis nimic lui Bojenoiu, ci doar că voi discuta cu serviciul coordonat de domnul Daici să promoveze o hotărâre de consiliu, însă numai cu respectarea legalităţii', a spus Solomon.

El a susţinut că l-a chemat la el în birou pe Daici, căruia i-a spus să promoveze o hotărâre de consiliu pentru închirierea acestor spaţii, numai să respecte legalitatea.

Primarul suspendat al Craiovei a mai afirmat că nu avea o relaţie de prietenie cu Bojenoiu, care era consilier local PNL, iar în acea perioadă el era independent, după ce părăsise PSD şi încă nu se înscrisese în Partidul Democrat.

'Făcea parte dintr-un alt spectru politic şi se şi opunea în comisie multor iniţiative de-ale mele. Eu nu îi cunoşteam pe copiii domnului Bojenoiu şi nici nu ştiu când am semnat documentele de închiriere a chioşcului către familia lui, mai ales că eu semnam în fiecare după-amiază 'ca primarul', fără să citesc, sute de astfel de răspunsuri, pe care efectiv nu aveam cum să le controlez', a declarat Antonie Solomon.

×
Subiecte în articol: observator