x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Apel la 112 în Covasna: Ajutor, vă rog să îi potoliţi pe extratereştrii ăştia care tot aterizează în faţa blocului!

Apel la 112 în Covasna: Ajutor, vă rog să îi potoliţi pe extratereştrii ăştia care tot aterizează în faţa blocului!

18 Aug 2009   •   00:00

Un cetăţean din municipiul Sfântu Gheorghe a sunat recent la Serviciul de urgenţă 112 cerând intervenţia poliţiştilor pentru a-i "potoli" pe extratereştrii care aterizaseră cu un OZN în faţa blocului său şi nu-l lăsau să doarmă. O altă persoană a sunat îngrozită de nenumărate ori la 112 reclamând că "un bărbat i-a intrat în apartament pe gaura cheii şi nu mai vrea să iasă". Printre "ciudăţenii" se numără şi plângerea unei "autostopiste" din municipiul Târgu Secuiesc care a cerut poliţiştilor prin 112 să identifice maşina cu care călătorise până acasă în care uitase o cutie cu pulpe de pui.



Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna, Andrea Buzsi, a declarat că acesta este doar unul dintre apelurile bizare pe care Serviciul 112 le înregistrează zilnic, amintind, printre altele, şi despre o femeie care a alertat Poliţia pe motiv că vecinul îi pune viaţa în pericol, băgându-i gaz în casă pe sub uşă şi pe ţeava de la baie. O reclamaţie asemănătoare a venit din partea unei bătrâne care s-a plâns că un străin se află în casa sa şi nu mai vrea să plece. Cercetările au dovedit că "intrusul" era nimeni altul decât soţul ei, pe care femeia, ajunsă la o vârstă respectabilă, nu-l mai recunoştea.


Andrea Buzsi a declarat, de asemenea, că o femeie din staţiunea Covasna a apelat într-o singură noapte de peste 40 de ori numărul de urgenţă 112 reclamând că are microfoane în casă şi în telefoane, din cauza cărora nu poate lua legătura cu familia ei din Spania, iar un bărbat, care obişnuieşte să îşi agreseze soţia ori de câte ori bea un pahar în plus, sună periodic la 112 cerând poliţiştilor să-i aducă înapoi soţia plecată de acasă de frica lui.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJP Covasna, nu există zi în care serviciul 112 să nu înregistreze cel puţin două-trei apeluri venite din partea unor pacienţi internaţi la Spitalul de Psihiatrie din Sfântu Gheorghe, care reclamă că este mizerie în camere, că nu sunt îngrijiţi corespunzător, că nu sunt lăsaţi să doarmă singuri în cameră, că sunt ţinuţi acolo cu forţa, că li se fură ţigările.

Andrea Buzsi a amintit că la toate aceste reclamaţii bizare se mai adaugă sesizări cotidiene legate de simple certuri în familie sau între vecini, justificate ori nejustificate, care ţin blocată o linie telefonică destinată cu adevărat unor situaţii de urgenţă, cum ar fi accidentele, incendiile, tâlhăriile ori alte infracţiuni de natură să pună în pericol vieţile ori bunurile oamenilor.

×
Subiecte în articol: observator