x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aplinistul Alex Găvan a fost surprins de seismul din Nepal pe muntele Everest (UPDATE - PRIMELE IMAGINI DUPĂ AVALANȘĂ)

Aplinistul Alex Găvan a fost surprins de seismul din Nepal pe muntele Everest (UPDATE - PRIMELE IMAGINI DUPĂ AVALANȘĂ)

25 Apr 2015   •   13:19
Aplinistul Alex Găvan a fost surprins de seismul din Nepal pe muntele Everest (UPDATE - PRIMELE IMAGINI DUPĂ AVALANȘĂ)
Sursa foto: Foto: Facebook

Alpinistul român, Alex Găvan, a fost surprins de puternicul seism din Nepal pe muntele Everest.

Găvan a postat un mesaj pe contul său de Twitter în care spune că a fugit din cort când a simțit cutremurul după care a urmat o masivă avalansă . Românul a mai adaugat că pe munte sunt foarte multi oameni.

În această dimineață a avut loc un seism de 7,9 grade pe scara Richter, in Nepal, in apropierea capitalei Katmandu.

Mai multe clădiri istorice din capitala Kathmandu s-au prăbușit în urma puternicului cutremur de pământ, printre acestea și un turn istoric de nouă etaje din secolul XIX în urma prăbușirii acestuia înregistrându-se victime. Televiziunea nepaleză Kantipur TV transmite că cel puțin 21 de cadavre sunt întinse pe jos, fiind scoase de sub dărâmăturile turnului.

UPDATE 1

Alpinistul, Daniel Mazur, a scris și el pe contul său de Twitter, că tabara în care se află echipa sa a suferit mari distrugeri în urma avalanșei iar calea de acces este distrusă.


UPDATE 2

Azim Afif, un student malaezian, care se află în tabara de pe Everest, a postat pe contul lui de Twitter, primele imagini după avalanșa care a distrus parțial locul de campare al alpiniștilor.

În fotografii se pot observa bolovani enormi care au fost aduși de valul avalanșei.

×