x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Atenție! Trec coloane militare NATO

Atenție! Trec coloane militare NATO

30 Mai 2017   •   10:10
Atenție! Trec coloane militare NATO
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

IGPR a avertizat ieri că, în perioada 1-4 iunie, pe câteva șosele din sudul și centrul țării traficul ar putea fi îngreunat de coloane militare ca se vor deplasa de la Giurgiu spre poligonul Cincu, din Brașov. România este, alături de Bulgaria și grecia, gazdă a exercițiului multinațional Noble Jump 2017, la care participă 4.000 de militari și 500 de vehicule de luptă. „Cea mai mare parte a trupelor străine vor sosi din unități din Albania, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia şi Spania pe calea aerului, iar echipamentul greu va fi transportat pe mare şi pe calea ferată, urmat de convoiul terestru, pe ruta Grecia - Bulgaria - România, până la Centrul Naţional de Instruire Întrunită Getica din Cincu”, a anunțat recent MApN.

„La data de 1 iunie, în intervalul orar  09.00-20.00, coloanele militare se vor deplasa pe ruta Giurgiu-București (E85), pe data de 2 iunie, în intervalul orar 00:01-18:00, se vor deplasa pe ruta București-Pitești (A1)-Râmnicu Vâlcea (E81)-Sibiu (Valea Oltului)-Cincu. De asemenea, coloanele se vor deplasa, la data de 3 iunie, în intervalul orar 09:00-17:00, pe ruta Giurgiu-București (E85), iar la data de 4 Iunie 2017, în intervalul orar 00:00-15:00, pe ruta București-Pitești (A1)-Râmnicu Vâlcea (E81)-Sibiu (Valea Oltului)-Cincu”, informează IGPR. Poliția recomandă celor care se deplasează pe aceste rute să circule cu atenție sporită și să respecte indicațiile și semnalele polițiștilor.

Noble Jump  (NOJP17) este un exerciţiu planificat şi condus de Comandamentul Forţelor Întrunite de la Napoli, care testează capacităţile operaţionale capacitatea de reacție în Bulgaria şi România. Manevrele militare au început pe 26 mai și se vor încheia pe 16 iunie.

×