x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avocatul lui Locic: Clientul meu, apărat la DNA de un avocat din oficiu inculpat în dosare penale

Avocatul lui Locic: Clientul meu, apărat la DNA de un avocat din oficiu inculpat în dosare penale

12 Apr 2010   •   00:00

Unul dintre avocaţii lui Marius Locic, a susţinut, luni, la instanţa supremă, că în ziua în care a fost chemat la DNA şi apoi reţinut, clientul lui a fost asistat de un avocat din oficiu care ar fi inculpat în două dosare, unul la Curtea de Apel Piteşti şi altul la instanţa supremă.

Iulian Stancov, unul din apărătorii lui Marius Locic, a susţinut, în faţa Completului de 9 judecători, că omul de afaceri a fost asistat atunci de avocatul din oficiu, Delia Mihaela Ilie, despre care a arătat că este inculpat într-un dosar aflat pe rolul Curţii de Apel Piteşti, precum şi într-un dosar aflat pe rolul instanţei supreme.

Referitor la apărarea asigurată de aceasta clientului lui, avocatul a spus că a fost "mai mult formală".

Apărătorul a reclamat faptul că Locic nu a fost audiat după ce a fost reţinut şi înainte de a ajunge în faţa judecătorului cu propunerea de arestare preventivă, "viciu procedural" şi în cazul celorlalţi doi arestaţi în dosar, respectiv judecătorul Florin Costiniu şi Costel Căşuneanu.

Un alt avocat al lui Marius Locic a susţinut că procurorii nu au demonstrat că lăsarea în libertate a lui Locic ar reprezenta pericol public pentru ordinea publică

Referitor la acuzaţiile aduse lui Locic, apărătorul a susţinut că acesta nu ar fi avut niciun motiv să ceară intervenţia cuiva în dosarul penal deoarece cauza era în faza actelor premergătoare.

Mihaela Ilie, cea care a fost desemnată avocat din oficiu pentru Marius Locic, a declarat, joi, în ziua în care acesta a fost reţinut, că omul de afaceri a refuzat serviciile ei şi nu a dat nicio declaraţie, cerând amânarea audierii pentru ca aceasta să se desfăşoare în prezenţa avocatului ales de el.

"Domnul Locic nu a dat nicio declaraţie. A refuzat să declare ceva şi a refuzat serviciile mele, cerând ca audierea să fie reprogramată pentru ca la ea să poată participa avocatul ales al domniei sale. În opinia dânsului, respingerea cererii de amânare şi, implicit, punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă un abuz", a spus atunci Mihaela Ilie.

Avocaţii judecătorului Florin Costiniu şi ai oamenilor de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu susţin, luni, în faţa Completului de nouă judecători al instanţei supreme eliberarea clienţilor lor.

Florin Costiniu, Marius Locic şi Costel Căşuneanu au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, vineri noapte, într-un dosar în care, anterior, a primit mandat de arestare şi Cătălin Voicu. Toţi patru sunt încarceraţi la Direcţia de Cercetări Penale.

În rezoluţiile de începere a urmăririi penale şi în ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale procurorii au reţinut următoarele: în august 2009, Cătălin Voicu, a pretins şi primit de la Marius Locic suma de 119.000 de lei în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti pentru a-i determina să propună o soluţie favorabilă într-un dosar în care acesta era cercetat pentru fapte de natură penală. Pentru a disimula faptele de corupţie, Cătălin Voicu şi cumpărătorul de influenţă au întocmit documente financiar-contabile care atestă împrejurări nereale, susţine DNA.

×
Subiecte în articol: observator