x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu în Afganistan: "Sporurile restante ale militarilor vor fi plătite în iunie şi august"

Băsescu în Afganistan: "Sporurile restante ale militarilor vor fi plătite în iunie şi august"

06 Iun 2009   •   00:00

Ajuns în Afganistan, preşedintele Traian Băsescu a dat asigurări, astăzi, că sporurile restante ale militarilor vor fi plătite în iunie şi august. Şeful statului a făcut această declaraţie în faţa militarilor români dislocaţi în baza Qalat.

"Ştiu că aveţi anumite îngrijorări legate de veniturile militarilor, vă asigur că în lunile iunie şi august lucrurile vor fi rezolvate", a declarat Traian Băsescu, citat de Mediafax.

El a mai adăugat că ştie că nu este cel mai fericit moment al situaţiei operative din Afganistan, dar a ţinut să-i asigure pe militarii română că la nivelul conducerii NATO şi la nivelul şefilor de stat şi de guvern a fost luată decizia de asigurare a necesarului de forţe, pentru ca NATO să câştige războiul din Afganistan.

"Nu este un război pe care îl purtăm în numele lumii civilizate, ci pentru a ne apăra libertatea şi securitatea la noi, acasă", a remarcat Băsescu.

La finalul ceremoniei, preşedintele le-a oferit militarilor câte o brichetă multifuncţională şi a ţinut să se fotografieze cu ei, el deplasându-se la fiecare batalion în parte.

Preşedintele este însoţit de ministrul Apărării, Mihai Stănişoară, şeful statului major general, amiralul Gheorghe Marin, şi de ataşatul militar al Ambasadei SUA în România, Bruce West.

În cursul vizitei, preşedintele Băsescu se va întâlni şi cu generalul olandez Mart de Kruif, şeful Comandamentului Regional de Sud.

×
Subiecte în articol: observator