x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Blocaje şi întârzieri

Blocaje şi întârzieri

de Iulia Barbu    |    18 Dec 2009   •   00:00
Blocaje şi întârzieri
Sursa foto: /MEDIAFAX

Ieri se circula cu dificultate în mai toate judeţele ţării. Nouă sectoare de drumuri naţionale erau blocate, alte cinci drumuri judeţene din Vaslui erau impracticabile, iar în Buzău cazurile de urgenţă au fost transportate cu elicopterul. Temperaturile scăzute şi căderile de zăpadă au făcut ca mai toate trenurile să aibă întârzieri între 10 şi 70 de minute.

În judeţul Buzău erau blocate ieri 15 drumuri judeţene şi două drumuri naţionale, DN 2 C Buzău - Pogoanele şi DN 22 Râmnicu Sărat - Brăila. Astfel că, din cauza zăpezii şi a traficului îngreunat, un elicopter al MAI, la bordul căruia se afla o echipă a SMURD, a fost trimis pentru salvarea mai multor persoane blocate în localităţile Padina şi Boldu, printre care o femeie însărcinată şi patru persoane care aveau nevoie de dializă.

În celălalt capăt al ţării, o localitate din Mehedinţi a rămas izolată, după ce drumurile au fost blocate de zăpadă, în timp ce alte 11 localităţi au rămas fără energie electrică din cauza viscolului. Drumul European E 581, care face legătura între sudul României şi Vama Albiţa, cu ieşire spre Republica Moldova, a fost blocat timp de aproximativ 30 de minute, după ce un TIR a derapat şi a ajuns de-a curmezişul şoselei, provocând ambuteiaje.

Traficul greu a fost interzis ieri pe DN 71 Târgovişte - Sinaia, în zona Cota 1.000, de poliţiştii din judeţul Dâmboviţa, excepţie făcând autovehiculele care erau echipate corespunzător. Şapte curse auto de transport călători au fost anulate ieri dimineaţă înspre şi dinspre Vaslui, inclusiv spre Bucureşti, din cauza arterelor blocate de zăpadă pe anumite sectoare. Potrivit datelor furnizate de Poliţia Prahova, ieri dimineaţă, Drumul Judeţean 102 N, care face legătura între localităţile Parepa şi Inoteşti, era în continuare blocat din cauza ninsorilor masive şi a viscolului. DJ 102 N a devenit impracticabil în cursul zilei de marţi.

Pe DN 1, în zona staţiunilor de pe Valea Prahovei, şi pe DN 1A, care face legătura între Ploieşti şi Braşov pe ruta Vălenii de Munte - Cheia, se circula ieri în condiţii de iarnă, însă carosabilul nu era acoperit de zăpadă. Nu s-au înregistrat blocaje în trafic şi nici nu s-au format coloane de maşini. Circulaţia rutieră s-a desfăşurat cu dificultate şi pe drumurile judeţene din Cluj şi Hunedoara.

SECTOARE ÎNCHISE
Potrivit datelor trimise CNADNR, următoarele sectoare de drumuri naţionale erau ieri încă impracticabile: DN 22, Râmnicu Sărat - Brăila; DN 22, Măcin - Smârdan; DN 22D, Măcin - Cerna; DN 23A, Focşani - Ciorăşti; DN 23B, Măicăneşti - Ciorăşti; DN 24 A, Murgeni - Falciu; DN 24 D, Bălăbăneşti - Tuluceşti; DN 2C, Costeşti - Padina; DN 2N, Martineşti - Jitia. Pentru deblocarea traficului au fost folosite 1.105 utilaje şi s-au răspândit 9.645 de tone de material antiderapant.

×
Subiecte în articol: observator