x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Boc, despre respingerea recalculării pensiilor speciale: Legea este constituţională şi se aplică

Boc, despre respingerea recalculării pensiilor speciale: Legea este constituţională şi se aplică

09 Oct 2010   •   00:00
Boc, despre respingerea recalculării pensiilor speciale: Legea este constituţională şi se aplică
Sursa foto: Marin Raica/Jurnalul National

Pensiile speciale rămân în vigoare şi vor fi plătite în cuantumul vechi. Curtea de Apel Bucureşti a decis suspendarea Hotărârii Guvernului prin care au fost reduse pensiile grefierilor. Premierul Emil Boc spune că nu ştie de o asemenea decizie şi că legea se aplică.



"N-am văzut nicio motivare. Vreau să fim foarte clari: legea a fost declarată constituţională de către Curtea Constituţională şi ea se aplică. Din acest punct de vedere, o chestiune punctuală care a avut loc între o instanţă sau alta... Legea este constituţională şi merge mai departe", a spus premierul Emil Boc, sâmbătă, la o reuniune a primarilor PDL din ţară, organizată la Poiana Braşov.

Recalcularea pensiilor pentru aviatori, diplomaţi, personalul auxiliar din justiţie, deputaţi şi senatori a fost suspendată, vineri, de instanţă. Curtea de Apel Bucureşti a decis suspendarea Hotarărârii de Guvern 737 din 2010, cu privire la recalcularea pensiilor speciale.

Efectele deciziei Curţii de Apel îi vizează şi pe aviatori, diplomaţi, deputaţi şi senatori, personalul din Curtea de conturi, adică cei care beneficiază de pensii speciale, mai puţin magistraţii.

Guvernul poate constesta decizia Curţii de Apel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, scrie antena3.ro.

Legea unitară a pensiilor, reîntoarsă de preşedintele Traian Băsescu în Parlament, prevede ca până la finalul anului, Guvernul să vină cu un proiect care să reglementeze situaţia pensiilor speciale.

×
Subiecte în articol: observator