x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Boc: Marea problemă este să facem faţă peste şapte zile la ce se poate întâmpla la Galaţi şi Brăila

Boc: Marea problemă este să facem faţă peste şapte zile la ce se poate întâmpla la Galaţi şi Brăila

02 Iul 2010   •   00:00

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, că debitul mare al râului Siret se îndreaptă spre Galaţi şi Brăila şi "nu încape în Dunăre", iar autorităţile sunt preocupate în acest moment să găsească soluţii pentru a face faţă, peste o săptămână, unor inundaţii la Galaţi şi Brăila.

"Nivelul Siretului se duce spre Galaţi şi Brăila şi nu încape în Dunăre. Marea problemă este să facem faţă peste şapte zile la ce se poate întâmpla la Galaţi şi în Insula Mare a Brăilei", a declarat premierul Emil Boc în localitatea băcăuană Bogdan Vodă.

În prezent, aproximativ o sută de locuinţe din localitatea gălăţeană Şendreni sunt în pericol de a fi inundate de apele râului Siret.

Vineri după-amiază, pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi şi jandarmii lucreau la instalarea unui dig experimental, brevetat, în localitatea Şendreni, astfel încât apele Siretului să nu inunde casele. Digul, format din parapeţi cu o înălţime de 1,2 metri, va fi montat pe o lungime de 900 de metri, în decurs de maximum două ore.

Digul va apăra astfel cele o sută de locuinţe aflate în zona de risc. Totodată, forţele MAI şi MApN prezente în zonă lucrează în continuare la consolidarea digului iniţial de protecţie, iar dacă acesta va ceda apa va ajunge la digul experimental abia după ce va inunda o întinsă suprafaţă agricolă aparţinând Penitenciarului Galaţi, a explicat prefectul judeţului Galaţi, Cosmin Păun.

×
Subiecte în articol: observator