x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucureştiul, sub lupă

Bucureştiul, sub lupă

de Iulia Barbu    |    04 Sep 2009   •   00:00

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, s-a întâlnit ieri la Guvern cu premierul Emil Boc pentru o discuţie privind stadiul lucrărilor la pasajele Băneasa şi Basarab şi la Stadionul "Lia Manoliu".



În luna iulie, edilul Capitalei a vizitat şantierul de la Stadionul "Lia Manoliu". Constructorul l-a informat atunci că lucrările sunt finalizate în proporţie de 35%. În urma întâlnirii s-a discutat şi despre eventualitatea construirii unei cupole retractabile. Pentru această problemă, edilul Capitalei a afirmat că, în momentul în care va fi luată o hotărâre definitivă, va fi înaintată Guvernului o propunere legislativă.

Realizarea cupolei retractabile la Stadionul "Lia Manoliu", care va costa aproximativ 14 milioane de euro, ar putea fi făcută de aceeaşi firmă care construieşte stadionul numai prin organizarea unei licitaţii, şi nu printr-un act adiţional la contractul iniţial. Pentru a putea fi realizată fără licitaţie, este nevoie de o hotărâre de Guvern, astfel încât să nu existe probleme privind ilegalitatea actelor semnate de primarul general. Referitor la Pasajul Basarab, primarul Capitalei preciza în luna august că lucrările sunt finalizate în proporţie de 50%.

Printr-o ordonanţă de urgenţă aprobată la sfârşitul lunii februarie, Guvernul a decis declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de interes local "Pasaj rutier denivelat superior Basarab". În privinţa Pasajului Băneasa, premierul a anunţat de mai multe ori că lucrările vor fi încheiate până la sfârşitul acestui an.

×
Subiecte în articol: observator