x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Buzău: 1.500 de profesori au pichetat sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean

Buzău: 1.500 de profesori au pichetat sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean

30 Mar 2010   •   00:00

Circa 1.500 de cadre didactice din judeţul Buzău, aflate în cea de-a treia săptămână de grevă, au pichetat, astăzi, sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean. La acţiunea de protest au fost prezente cadre didactice de la peste 100 de şcoli din întreg judeţul Buzău.

Protestul a demarat prin rostirea de către cei prezenţi a celei mai cunoscute rugăciuni a creştinătăţii, 'Tatăl nostru'.

Sindicaliştii din învăţământ au cerut demisia ministrului Educaţiei, iar unul dintre profesori a citit scrisoarea unui fost elev aflat în Statele Unite ale Americii în care acesta elogiază valoarea şcolii româneşti.

O delegaţie formată din 20 de cadre didactice a participat la o întâlnire cu conducerea Inspectoratului Şcolar, informează Agerpres.

Ion Dobre, liderul Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar 'prof.Ion Neacşu', a recomandat ca fiecare profesor care a obţinut hotărâri definitive şi executorii de mărire a salariilor să acţioneze individual în instanţă Ministerul Educaţiei, dar protestatarii s-au opus, cerând continuarea acţiunilor de protest şi grevă generală.

Mâine va avea loc un miting în Piaţa Dacia din Buzău şi un marş către Prefectură la care şi-au anunţat participarea sindicalişti din alte nouă judeţe.

În urmă cu două săptămâni, peste 4.000 de cadre didactice de la 167 de unităţi de învăţământ din cele 202 existente în judeţul Buzău au suspendat cursurile în semn de protest faţă de nerecunoaşterea drepturilor salariale obţinute în 2009 prin hotărâri judecătoreşti.

×
Subiecte în articol: observator