x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comisia juridică a dat aviz pozitiv pentru anchetarea lui Valerian Vreme

Comisia juridică a dat aviz pozitiv pentru anchetarea lui Valerian Vreme

07 Oct 2014   •   13:33
Comisia juridică a dat aviz pozitiv pentru anchetarea lui Valerian Vreme
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a votat, marţi, pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale împotriva deputatului Valerian Vreme, fost ministru al Comunicaţiilor.

Rezultatul votului a fost 17 voturi pentru, două voturi anulate, o abţinere şi un vot împotrivă, a declarat preşedintele Comisiei, Bogdan Ciucă.

"Comisia juridică, în perioada aceasta de două săptămâni, a avut două subiecte mai delicate, cel al deputatului Ştefan Stoica şi cel a lui Valerian Vreme. Domnul Vreme şi-a prezentat punctul de vedere, a luat cuvântul şi avocatul său, care a venit cu argumente care ar conduce către nevinovăţia domnului Vreme. Noi aici nu stabilim vinovăţii sau nevinovăţii, noi aici putem lua în discuţie dacă există un interes politic în acest demers sau nu. Vinovăţia sau nevinovăţia va fi stabilită de instanţa de judecată", a spus Ciucă, conform Agerpres.

El a adăugat că procedural nu există un termen pentru stabilirea şedinţei de plen în care să se ia decizia finală cu privire la deputatul Valerian Vreme, acest lucru fiind decis de Biroul permanent al Camerei Deputaţilor.

Raportul Comisiei juridice va fi dezbătut şi votat de plenul Camerei, care va lua decizia finală cu privire la începerea urmăririi penale în cazul lui Valerian Vreme.

Direcţia Naţională Anticorupţie a transmis Parlamentului cererea de încuviinţare a începerii urmăririi penale în cazul deputatului Valerian Vreme, cercetat în dosarul licenţelor IT. El este acuzat de abuz în serviciu săvârşit în perioada în care a fost ministru al Comunicaţiilor, septembrie 2010 - februarie 2012.

×
Subiecte în articol: valerian vreme