x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Concluzie americana in cazul "Teo Peter" - "Ucis de un accident"

Concluzie americana in cazul "Teo Peter" - "Ucis de un accident"

de Irina Cristea    |    17 Feb 2006   •   00:00
Concluzie americana in cazul "Teo Peter"  -  "Ucis de un accident"

Familia lui Teo Peter negociaza cu oficialii americani eventuale daune morale pentru moartea artistului, a anuntat ieri colonelul James Mallon, procuror militar adjunct subordonat Comandantului Corpului Infanteriei Marine a SUA.
Potrivit lui Mallon, care a discutat cu jurnalistii romani in cadrul unei videoconferinte organizate de Ambasada SUA in Romania, initiativa ar fi apartinut reprezentantilor guvernului american. Informatia nu a fost confirmata, in aceeasi forma, de rudele fostului basist al trupei Compact.

PARADOX. Pe parcursul videoconferintei, procurorul militar american a evitat sa indice cine este vinovat pentru moartea artistului. "Teo Peter a fost ucis de un accident", a sunat "sentinta" anchetatorului american. Cat despre implicarea sergentului Christopher R. VanGoethem in accidentul soldat cu moartea lui Peter, colonelul Mallon a spus: "A nu fi declarat vinovat nu inseamna neaparat ca esti nevinovat, ci poate insemna ca acuzarea nu a fost capabila sa convinga juriul asupra vinovatiei tale".

Potrivit procurorului american, VanGoethem ar putea fi reangajat in marina militara americana dupa incheierea contractului pe care-l are si care-i expira in vara anului 2007. "Va fi insa foarte greu pentru el", a mai spus colonelul Mallon.

×
Subiecte în articol: observator