x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Concluzie - Bolnavi "rotofei" la Poiana Mare

Concluzie - Bolnavi "rotofei" la Poiana Mare

23 Sep 2004   •   00:00
Concluzie - Bolnavi "rotofei" la Poiana Mare

Aflat in vizita la Spitalul de Neuropsihiatrie Poiana Mare, ministrul Sanatatii, Ovidiu Branzan, i-a catalogat pe pacienti drept "destul de rotofei", dar a admis ca unitatea mai are nevoie de fonduri.

CRISTIAN VASILCOIU

Alocarea a peste 4,1 miliarde de lei, fata de 300 de milioane de lei, cat era, in trecut, bugetul anual al Spitalului de Neuropsihiatrie Poiana Mare, a facut ca situatia bolnavilor sa se imbunatateasca. A fost insa nevoie de moartea a sute de pacienti in ultimii ani si de iscarea unui megascandal, pentru ca mai-marii de la Bucuresti sa inteleaga ca un asemenea spital nu are cum sa supravietuiasca cu un buget anual de cateva sute de milioane de lei. "De la sfarsitul lunii februarie si pana acum, situatia de la Poiana Mare s-a imbunatatit vizibil, atat in ceea ce priveste dotarile, cat si hrana bolnavilor care, in mod vizibil, sunt mai bine tratati, multi dintre acestia luand mai multe kilograme in greutate", a spus ministrul Sanatatii. La inceputul anului, mai multi pacienti ai spitalului au murit din cauza foamei si a frigului.

ACCIDENT

In timp ce se indrepta spre Poiana Mare, coloana oficiala a ministrului Sanatatii a fost implicata intr-un accident rutier. Cel care a provocat accidentul a fost doctorul Tudor Udristoiu, presedintele Comisie Nationale de Psihiatrie, care conducea una dintre masinile din coloana oficiala. Udristoiu a intrat in depasire fara sa se asigure si a lovit un alt autoturism. Nu s-au inregistrat victime.

×
Subiecte în articol: observator