x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Copiii din centrele de plasament rămân fără asistenţi maternali

Copiii din centrele de plasament rămân fără asistenţi maternali

31 Aug 2010   •   00:00
Copiii din centrele de plasament rămân fără asistenţi maternali

Din cauza sărăciei, familiile care aveau grijă de micuţi nu au mai făcut faţă cheltuielilor şi i-au dus înapoi în centrele de plasament. Indemnizaţia unui asistent maternal a scăzut de la 800 la 600 de lei.



Maria Orzan a crescut cinci ani şi jumătate o fetiţă şi un băieţel luaţi din centrele de plasament. S-a luptat din greu pentru ei, dar acum, când copii ar fi trebuit să meargă la şcoală, a trebuit să renunţe la ei.

"Le trebuiau lucruri. Nu mă mai descurcam", a spus femeia. Nici înainte nu primea cine ştie ce de la stat. Dar cu indemnizaţia actuală, i-a fost imposibil să mai facă faţă.

În situaţia Mariei mai sunt peste 50 de femei, în Vaslui. Au vrut să fie mame, dar nu au mai făcut faţă sărăciei. Centrele de plasament din Vaslui sunt acum ocupate în proporţie de 155% din cauza acestor abandonuri.

În primele şase luni ale acestui an, în Vaslui, numărul copiilor daţi înapoi statului crescuse de două ori faţă de anul trecut. Multe dintre asistentele maternale care au reuntat la copii au plecat în străinătate să lucreze ca babysitter.

Sursa: realitatea.net

×
Subiecte în articol: observator