x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Copil de şase ani, omorât de prietenul tatălui

Copil de şase ani, omorât de prietenul tatălui

de Gabriela Mladin    |    07 Iun 2010   •   00:00

Un copil, de 6 ani, din oraşul Rovinari, judeţul Gorj, a fost omorât de un tânăr de 20 de ani, prieten cu tatăl său. Băieţelul fusese trimis de părinţi  să cumpere ceva de la magazin, însă la câteva ore de la dispariţie a fost găsit mort într-un tufiş. Anchetatorii au reţinut un suspect despre care spun că înainte de a-l omorî pe micuţ a încercat să-l violeze.

Locuitorii oraşului Rovinari au fost, duminică, şocaţi când au aflat că un băieţel de şase ani a fost găsit, fără suflare, în aproprierea unei halde. Cadavrul micuţul prezenta urme de violenţă, în special în regiunea capului.

Cu o zi înainte de a anunţa dispariţia copilului, tatăl acestuia îl trimisese să-I cumpere de la magazin un pachet de ţigări. Copilul nu s-a mai întors, iar Poliţia a fost anunţată abia a doua zi. La nici o oră după sesizarea dispariţiei, poliţiştii l-au găsit pe micuţ aruncat într-un tufiş: După sesizarea dispariţiei, poliţiştii au constituit mai multe echipe de cercetare. Organele de anchetă au aflat că minorul fusese văzut ultima dată în compania unui bărbat în vârstă de 20 de  ani, cunoştinţa tatălui său.Din primele cercetări se pare că băiatul l-ar fi deranjat pe tânăr de la o partidă de jocuri electronice", a explicat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj.

În timpul cercetărilor s-a stabilit că în seara de 5 iunie 2010, la orele 20,00 suspectul a acostat victima într-un bar situat la periferia oraşului Rovinari şi a condus-o pe un teren viran, de pe malul râului Jiu, unde a încercat s-o violeze. Întrucât copilul s-a împotrivit şi a strigat după ajutor, suspectul l-a lovit în mod repetat cu o piatră, provocându-i leziuni care au determinat decesul", a explicat procurorul criminalist Emil Moţa.

Moartea micuţului a survenit, cel mai probabil, după ce a fost lovit în cap, de mai multe ori cu o piatră, însă necropsia va stabili acest lucru.

Poliţiştii l-au reţinut pe suspect pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de omor calificat şi tentativă de viol.

În timpul reconstituirii, suspectul a fost la un pas de a fi linşat de locuitorii oraşului Rovinari.

×
Subiecte în articol: observator