x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Costel Căşuneanu, din nou la DNA

Costel Căşuneanu, din nou la DNA

12 Feb 2010   •   00:00

Omul de afaceri s-a prezentat DNA în dosarul în care este cercetat alături de senatorul PSD, Cătălin Voicu. Căşuneanu a declarat că nu mai are calitatea de inculpat în acest dosar, ci de învinuit, după ce, la solicitarea avocaţilor săi, procurorul şef Daniel Morar a infirmat ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale pe numele lui.

Costel Căşuneanu a declarat, la intrarea în sediul Direcţiei Naţuionale Anticorupţie, că el nu a dat bani decât cu titlu de împrumut, admiţând astfel că a dat într-adevăr 200.000 de euro cuiva, fără a preciza cui.

Legat de contractul pentru care i-ar fi oferit bani senatorului PSD Cătălin Voicu ca să intervină pe lângă magistraţi de la instanţa supremă, Căşuneanu a arătat că acel contract a fost câştigat de "nişte străini" care "au cerut cu 50 de miliarde mai mult decât ceream eu".

Costel Căşuneanu a precizat că s-a prezentat instanţei o cerere de anulare a acelei licitaţii pentru că firma câştigătoare a cerut o sumă mult mai mare decât propusese firma sa şi totuşi a câştigat.

Căşuneanu a arătat că şi în această situaţie tot el a fost "cel chemat la DNA". El a spus că la ieşirea de la DNA va fi o declaraţie completă în care să lămurească toate acuzaţiile care i se aduc de procurori.

"Nu e vorba de alte sume decât de sume oferite cu titlul de împrumut, respectiv 200.000, dar care precizez încă o dată, este un împrumut şi nu vreau să intru în alte detalii acum. Aţi spus că sunt inculpat, de ce după aceea nu aţi spus şi că Daniel Morar mi-a admis plângerea şi a infirmat ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale pe numele meu", a declarat Căşuneanu, citat de Mediafax.

Căşuneanu a fost la DNA şi joi, surse judiciare declarând că procurorii i-au adus la cunoştinţă o nouă acuzaţie.

În această dimineaţă a fost la DNA şi senatorul PSD Cătălin Voicu. Procurorii DNA i-au adus la cunoştinţă lui Cătălin Voicu o nouă învinuire de trafic de influenţă, pentru că i-ar fi cerut lui Căşuneanu alţi 60.000 de euro, pentru a interveni la magistraţi în vederea soluţionării favorabile a unor dosare ale omului de afaceri, au declarat surse judiciare.

Senatorul PSD Cătălin Voicu nu a vrut să facă nicio declaraţie la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), unde a stat aproximativ o oră.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că Voicu le-a cerut, vineri, procurorilor DNA să îl lase să îşi recitească declaraţia dată în faţa anchetatorilor după ce a fost ridicat de aceştia din trafic, la sfârşitul anului trecut. Cererea nu a fost admisă de procurori, care i-au precizat senatorului PSD că nu pot face acest lucru deoarece ţine de strategia anchetei.

Procurorii DNA i-au adus la cunoştinţă lui Voicu faptul că pe numele lui s-a mai formulat o acuzaţie de trafic de influenţă, vizând suma de 60.000 de euro pe care ar fi primit-o de la Costel Căşuneanu pentru a interveni la magistraţi să rezolve favorabil un dosar al omului de afaceri. Cei 60.000 de euro i-ar fi fost daţi de Căşuneanu anterior sumei de 200.000 de euro primite de la omul de afaceri, au precizat sursele citate.


×
Subiecte în articol: observator