x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cu Piedone pe bicicletă

Cu Piedone pe bicicletă

de Diana Scarlat    |    19 Aug 2010   •   00:00

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a dat o lecţie de ciclism bucureştenilor, devenind ieri liderul celor 75 de tineri care au mărşăluit pe două roţi prin Bucureşti. Înfruntând toate chinurile mersului cu bicicleta prin Capitală, pistele pe care au crescut terase, chioşcuri de ziare sau de flori, bordurile prea înalte pentru nişte roţi normale sau maşinile parcate de-a lungul drumului trasat cu bandă galbenă, primarul Piedone şi-a făcut traseul zilnic, de la liceul Şincai, pe lângă Parcul Tineretului, către Palatul Copiilor, apoi prin Parcul Copilului, până la "Grădina Valorilor Româneşti".

A mers în marş împreună cu foarte mulţi tineri veniţi din 25 de ţări la cursurile Şcolii de vară internaţionale "Bucharest Summer University", organizată de Academia de Studii Economice, prin intermediul Senatului Studenţesc, cu mentoratul Facultăţii CSIE şi al Fundaţiei EURISC, în parteneriat pentru al treilea an consecutiv cu Fundaţia Dan Voiculescu.

Acţiunea a fost organizată pentru a-i sensibiliza pe bucureşteni să mai lase maşinile în parcare şi să urce pe două roţi. De asemenea, pentru a-i sensibiliza şi pe şoferii care nu prea agreează prezenţa bicicliştilor în trafic, deşi în orice ţară civilizată se poate merge cu bicicleta în voie. "Eu fac asta frecvent şi aşa am reuşit să dau jos 56 de kilograme. Dorm mult mai bine, mă simt mult mai bine şi sunt mult mai sănătos de când merg cu bicicleta.

Recomand tuturor să facă asta. De-aia nici nu mă mai recunoaşte nimeni în ultima vreme şi pot să mă plimb în voie prin sector, să aflu tot ce se întâmplă şi ce spun oamenii despre mine", ne-a mărturisit primarul Cristian Popescu-Piedone, în timp ce pedala prin Parcul Copilului. Acţiunea a fost organizată de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României şi Senatul Studenţesc al ASE, în parteneriat cu Asociaţia Green Revolution, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti, al Poliţiei Rutiere a Capitalei şi al Primăriei Sectorului 4.

×
Subiecte în articol: observator