x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Curtea de Apel Piteşti va reanaliza condiţiile eliberării lui Cioacă

Curtea de Apel Piteşti va reanaliza condiţiile eliberării lui Cioacă

20 Feb 2014   •   15:58
Curtea de Apel Piteşti va reanaliza condiţiile eliberării lui Cioacă
Sursa foto: LIVIU ADASCALITEI/Mediafax

Mâine, la ora 13:00, în şedinţă publică, Curtea de Apel Piteşti va pune din nou în discuţie condiţiile în care Cristian Cioacă a fost eliberat sub control judiciar. La dosarul cauzei a fost depus un document prin care instanţei îi este adus la cunoştinţă faptul că una dintre condiţiile impuse lui Cioacă nu poate fi respectată. Mai exact, deşi instanţa solicitase ca Cioacă „să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere”, poliţia nu a fost dotată cu brăţările electronice necesare unei astfel de supravegheri şi, în plus, nu există o lege care să reglementeze o astfel de măsură. În aceste condiţii, este posibil ca instanţa să  schimbe această condiţie cu o alta, respectiv măsura obligării lui Cioacă de a nu părăsi ţara. 

Ce obligaţii are Cioacă

La 14 februarie a.c., Curtea de apel Piteşti a decis, în complet de divergenţă, înlocuierea măsurii arestării preventive a inculpatului Cioacă Constantin Cristian cu măsura preventivă a controlului judiciar.

Instanţa a impus inculpatului următoarele condiţii:

a) să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat precum şi următoarele obligaţii prevăzute de art.215 alin.2 Cod procedură penală:

-să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere;

-să nu se apropie de membrii familiei victimei, cu excepţia minorului Cioacă P-M, de martorii ori experţii desemnaţi în cauză şi să nu comunice direct sau indirect cu aceste persoane;

-să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă;

-să nu participe la manifestări sportive, culturale, la emisiuni audio-vizuale ori la adunări publice;

-să nu conducă niciun fel de autovehicul;

-să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

- În baza art.215 alin.4 Cod procedură penală, instanţa a desemnat Poliţia Municipiului Piteşti pentru a supraveghea respectarea de către inculpat a obligaţiilor impuse de către instanţă.

×