x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dezvaluiri in Cazul Gutau - "Mi-au cerut sa inmultesc spaga"

Dezvaluiri in Cazul Gutau - "Mi-au cerut sa inmultesc spaga"

de Alexandra Chivu    |    14 Iul 2006   •   00:00

Omul de afaceri Crin Popescu, denuntatorul spagii de la Primaria Ramnicu-Valcea, a dezvaluit motivele care au stat la baza arestarii celor doi edili Mircia Gutau si Nicolae Dicu.

SPAGA. Popescu obligat sa scoata mai multi bani din buzunar
Omul de afaceri Crin Popescu, denuntatorul spagii de la Primaria Ramnicu-Valcea, a dezvaluit motivele care au stat la baza arestarii celor doi edili Mircia Gutau si Nicolae Dicu.

Potrivit acestuia, discutiile ascunse cu privire la primirea miilor de euro au inceput din decembrie 2005. "Primarul Gutau mi-a dat intalnire la el in birou, cand toti functionarii plecasera. Mi-a spus ca e o problema delicata si ca ar fi bine sa discutam omeneste. Mi-am dat seama ca trebuia sa dau ceva. M-a lasat sa apreciez eu suma, insa m-a indrumat spre viceprimarul Dicu, cu mentiunea ca toata actiunea se va desfasura numai prin intermediul lui. Spagile din primarie merg numai pe acest circuit", a declarat Popescu.

LACOMIE Patronul SC Rovimet a afirmat ca cei doi nu s-au multumit cu cei 5.000 de euro pe care i-a oferit initial. "Dupa ce am venit cu plicul, mi-au cerut sa inmultesc spaga de 5.000 de euro cu zece. Atat ma costa. Dicu mi-a explicat ca o parte din bani au ajuns la Gutau, dar ca nu erau suficienti pentru ca restul consilierilor sa isi permita cate o vacanta. Stabilisem ca restul de 20.000 de euro trebuia sa ii ofer dupa ce iesea certificatul. Daca primarul nu era de acord, ma denunta el la DNA, insa raspunsul lui a fost afirmativ, cu conditia sa am grija", a mai precizat omul de afaceri. Surse din interiorul DNA sustin ca in Valcea vor pica in curand si alte capete, atat din mediul de afaceri cat si din administratia locala, ca urmare a unor fapte de coruptie. (Alexandra Chivu)

×
Subiecte în articol: observator