x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dimitrie Gusti: Ziditorul Satului de la Şosea, întemeietorul Şcolii româneşti de sociologie

Dimitrie Gusti: Ziditorul Satului de la Şosea, întemeietorul Şcolii româneşti de sociologie

11 Mai 2010   •   00:00

Se împlinesc 130 de ani de la naştere şi 55 de ani de la moartea lui Dimitrie Gusti. În asemenea momente îţi pui fireasca întrebare: ce se poate spune despre un om a cărui viaţă a fost legată de un zbuciumat început de secol şi a cărui moarte se petrecea pe când norii negri ai comunismului se întindeau peste ţară?

Când vorbeşti despre Gusti, primul lucru care îţi vine în minte este Muzeul Satului care-i poartă numele, un simbol al românilor. Întemeietor al şcolii de sociologie românească, Dimitrie Gusti a fundamentat metoda monografică de cercetare simultană multidisciplinară a satului folosind echipe de specialişti din domeniul ştiinţelor sociale, medici, ingineri, agronomi, învăţători. Fotografii inedite realizate în timpul cercetărilor monografice de la Drăguş, Nerej, Fundu Moldovei, poveşti despre crearea Satului de la Şosea, care astăzi îi poartă numele.

Jurnalul Naţional vă propune să descoperiţi comorile adunate de Dimitrie Gusti luni, 17 mai când Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" sărbătoreşte 74 de ani.

×
Subiecte în articol: observator