x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Directorii de spitale, la control!

Directorii de spitale, la control!

de Magda Marincovici    |    14 Noi 2005   •   00:00
Directorii de spitale, la control!

Plata datoriilor acumulate de spitale se va efectua numai dupa ce directorii acestora vor fi evaluati de comisii comune ale Ministerului Sanatatii, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si Ministerul Finantelor Publice.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu (foto), a precizat ca, pentru plata arieratelor recunoscute dupa analiza, evaluarea si restructurarea unitatilor sanitare cu paturi, sistemul sanitar a primit la rectificarea bugetara 810,7 milioane RON (8.107 miliarde lei vechi). Evaluarea se va finaliza pana la 15 decembrie si va incepe cu spitalele ce au cele mai mari datorii.

OPINIE. Ministrul sustine ca sunt spitale unde din totalul internarilor pentru operatii "numai 45% sunt operate, restul fiind diagnostice gresit. Habar n-au ce au internat acolo si ce au facut in spitalul respectiv". In legatura cu o posibila greva in sistemul sanitar, anuntata de conf. dr. Monica Pop si prof. dr. Sorin Oprescu, ministrul Nicolaescu este de parere ca-i mai bine pentru cei doi directori de spitale, deoarece inregistreaza mari datorii.

INFORMARE. Incepand de azi, pe site-ul Ministerului Sanatatii, la adresa www.ms.ro, sunt afisate articolele din pachetul legislativ privind reforma, acceptate in urma dezbaterilor. Astfel, au fost definite spitalul clinic, sectiile clinice universitare, a fost acceptata ideea ca un sef de sectie la o sectie clinica universitara este de regula cel mai inalt in grad profesional universitar si este facuta cu consultarea senatului universitatii respective.

×
Subiecte în articol: observator