x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Drăgan, bătăuşul craiovean, urmărit penal

Drăgan, bătăuşul craiovean, urmărit penal

de Mara Raducanu    |    13 Mai 2010   •   00:00
Drăgan, bătăuşul craiovean, urmărit penal
Sursa foto: Bogdan Danescu/Mediafax

Procurorii Parchetului Tribunalului Dolj au început urmărirea penală pentru lovituri cauzatoare de moarte împotriva lui Cosmin Drăgan, junele interop craiovean, acuzat că a bătut un om fiindcă traversa strada prea lent.



După ce iniţial oamenii legii au stabilit că tânărul nu "reprezintă vreun pericol public", fiind cercetat în libertate, iată că raportul medicilor legişti a stabilit că între agresiune şi decesul pietonului există legătură de cauzalitate. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Tribunalului Dolj, procurorul Magda Bădescu, medicii legişti au stabilit prin raportul de expertiză că decesul lui Pavel Rentea (62 ani), agresat în stradă de Cosmin Drăgan (22 ani), a fost cauzat de "insuficienţa cardio-respiratorie, consecinţă a unei traume psihosomatice".

Pavel Rentea (62 ani) a fost spitalizat, la începutul lunii aprilie, în stop cardio-respirator, după ce a fost bătut de şoferul Cosmin Drăgan, deranjat că acesta traversează prea lent strada. Bărbatul ieşise cu nepoţica la plimbare când s-a întâmplat tragedia. Potrivit unor apropiaţi ai bătăuşului, acesta pierduse la pariuri, vărsându-şi furia asupra bărbatului care traversa regulamentar pe trecere. Iritat peste măsură că P.R. mergea prea încet, Drăgan a coborât din maşină şi l-a bătut fără pic de milă, sub privirile fetiţei rămase traumatizată văzând ce a păţit bunicul său.

Şoferul a fost arestat de Judecătoria Craiova patru zile mai târziu, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Mai mult, deşi iniţial s-a ascuns "buba", s-a descoperit mai apoi că junele de bani gata este recidivist, el fiind condamnat la 8 aprilie 2009 de Judecătoria Târgu-Jiu la doi ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la furt calificat.

×
Subiecte în articol: observator