x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Funeriu le cere profesorilor să nu boicoteze Bacalaureatul

Funeriu le cere profesorilor să nu boicoteze Bacalaureatul

21 Mai 2010   •   00:00
Funeriu le cere profesorilor să nu boicoteze Bacalaureatul
Sursa foto: Dragos Stoica/Jurnalul National

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a făcut un apel către profesori să nu boicoteze Bacalaureatul. El susţine că elevii nu trebuie să sufere din cauza nemulţumirii cadrelor didactice. Funeriu a dat asigurări că reprezentanţii Ministerului vor gândi un pachet de măsuri, pentru a evita blocarea anului şcolar. Acesta ar urma să fie gata săptămâna viitoare.

"Bacalaureatul e o zi specială, cred că e cinic să-i iei ostatici pe tinerii României", a afirmat ministrul, potrivit Agerpres.

Funeriu i-a invitat pe profesori să fie alături de cei care caută soluţii şi să nu perturbe sfârşitul de an şcolar şi bacalaureatul.
De asemenea, el a precizat că la începutul săptămânii viitoare va purta negocieri cu liderii sindicali din învăţământ.

"Îi întreb pe dascăli cine îi reprezintă: elevii, viitorul elevilor sau liderii sindicali, care sper că de data aceasta să fie alături de noi pentru a rezolva această problemă. Cred că elevii pot miza pe devotamentul dascălilor şi capacitatea MECTS de a termina cu bine acest an. Va rezolva neîncheierea acestui an (şcolar - n.red.) problemele României?', a spus demnitarul.

Referindu-se la posibilitatea scăderii salariilor cadrelor didactice, ministrul Educaţiei a susţinut că mai întâi va trebui aşteptat pachetul de măsuri luate de Guvern şi abia după ce documentele vor fi finalizate se va şti cu cât vor scădea veniturile dascălilor.

Ministrul Educaţiei a declarat că săptămâna viitoare va avea o nouă întâlnire cu liderii sindicali, în care va încerca să-i convingă să renunţe la greva programată pentru 31 mai.

×
Subiecte în articol: observator