x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Funeriu: O invit pe Cristiana Anghel să purtăm o discuţie despre viitor

Funeriu: O invit pe Cristiana Anghel să purtăm o discuţie despre viitor

30 Oct 2010   •   00:00

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat că se bucură că învăţătoarea Cristiana Anghel a luat decizia de a renunţa la greva foamei, precizând că i-a trimis un mesaj prin care o invită "atunci când sănătatea îi va permite" la o discuţie despre viitor.



"Mă bucur că doamna Anghel a luat această decizie. Ministerul Educaţiei a înţeles de multă vreme semnificaţia gestului doamnei Anghel. Este revolta unui om onest împotriva arbitrarului din viaţa fiecărui român. Toate acţiunile din MECTS vizează acelaşi lucru - limpezirea sistemului pentru predictibilitatea şcolii şi scotarea deciziilor de sub bunul plac al unor anumiţi decidenţi. Am trimis un mesaj doamnei Anghel prin care o invit, atunci când sănătatea îi va permite, să purtăm o discuţie la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului despre viitor. Sper ca doamna Anghel să fie parte a soluţiei pentru şcoala românească", a declarat ministrul Educaţiei, citat de Mediafax.

Ministrul Daniel Funeriu a spus că ar vrea să facă o remarcă privind modul în care s-au comportat diverse persoane pe durata protestului învăţătoarei, menţionând deşi "au existat unele tentaţii din partea unora sau altora" se bucură că "demersul doamnei Anghel nu a fost recuperat de partidele politice".

"M-aş bucura ca toate partidele politice să dea dovadă de acest tip de decenţă, tot aşa cum m-aş bucura ca securea războiului politic să nu facă ravagii pe tărâmul educaţiei", a mai spus ministrul Daniel Funeriu.

De asemenea, Funeriu a afirmat că, în acest moment, este important ca toată lumea să-şi unească forţele pentru ca educaţia românească să facă un pas înainte.

"În acest moment important din punct de vedere simbolic, le întind încă odată o mână tuturor pentru a face împreună un pas înainte pentru educaţia românească", a spus Funeriu.

×
Subiecte în articol: observator