x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Genică Boerică, trimis în judecată

Genică Boerică, trimis în judecată

de Mara Raducanu    |    22 Dec 2009   •   00:00

30 de persoane, între care şi Genică Boerică, au fost trimise în judecată ieri de procurorii anticorupţie, pentru că ar fi înşelat mai multe societăţi de leasing, de la care au obţinut finanţare pentru utilaje de construcţii fictive, prejudiciul fiind de aproape 10 milioane de euro.



Procurorii anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Sorinel Brânză, Dora Oglindă, Gabriel Mohanu, arestaţi preventiv în alt dosar, precum şi a lui Cătălin Alaciu şi Valentin Mitroi, pentru iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunii de înşelăciune şi obţinerii directe de beneficii financiare şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. În acelaşi dosar este acuzat de complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi omul de afaceri Genică Boerică. Totodată, societatea Rat Company Baia Mare, persoană juridică, va fi judecată pentru aceleaşi acuzaţii.

"Concret, în perioada februarie-septembrie 2008, Rat Company Baia Mare a avut ca activitate o aparentă vânzare de utilaje industriale - concasoare, excavatoare, buldo-excavatoare - către diverse societăţi comerciale, prin obţinerea unor finanţări de tip leasing de la societăţile de specialitate înşelate. Aceste firme achitau mărfurile prin contracte de leasing încheiate cu firmele de profil, fiind vândute în mod fictiv un număr de 60 de utilaje prin 45 operaţiuni de tranzacţionare", potrivit unui comunicat DNA. În realitate, reprezentanţii legali ai firmelor "beneficiare" acţionau în înţelegere cu persoane cercetate, societăţile finanţatoare fiind induse în eroare cu privire la existenţa bunurilor achiziţionate. Dosarul a fost trimis Tribunalului Bucureşti. La aceeaşi instanţă, omul de afaceri Genică Boerică este judecat într-un alt dosar, iar o altă cauză în care este trimis în judecată se află pe rolul Tribunalul Dolj. Boerică a stat arestat de la 3 octombrie 2004 până la 25 august 2006, când instanţa l-a eliberat din motive medicale, el având interdicţie de a părăsi ţara.

×
Subiecte în articol: observator