x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Giurgiu: Două drumuri naţionale sunt blocate de zăpadă

Giurgiu: Două drumuri naţionale sunt blocate de zăpadă

08 Feb 2010   •   00:00

Două drumuri naţionale - DN 41 şi DN 5B - şi 18 drumuri judeţene sunt blocate din cauza zăpezii, 16 localităţi au rămas fără energie electrică şi două ambulanţe sunt blocate din cauza căderilor de zăpadă şi a viscolului, care nu contenesc de aproximativ 30 de ore în judeţul Giurgiu.



O gravidă aşteaptă de duminică sosirea ambulanţei în localitatea Clejani, care nu poate ajunge pentru că DN 41 este închis. Grădiniţele şi şcolile primare şi gimnaziale au fost închise luni în tot judeţul, dar nici liceenii nu s-au putut lupta cu nămeţii şi, în mare parte, nu au ajuns la cursuri. Conform Agerpres, sute de tiruri aşteaptă în apropierea frontierei Giurgiu-Ruse, în zona municipiului Giurgiu şi a localităţilor învecinate deblocarea circulaţiei şi ridicarea restricţiilor de circulaţie pentru autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone.

Şoferii de tiruri opriţi din drum au primit ceai cald din partea jandarmilor şi a poliţiştilor, dar aşteaptă cu nerăbdare ridicarea restricţiilor de circulaţie şi continuarea drumului.

În judeţul Giurgiu, care se află sub incidenţa codului portocaliu din cauza ninsorilor şi a viscolului, zăpada continuă să cadă, stratul de zăpadă ajungând şi la o jumătate de metru iar în locurile în care a viscolit, troienele ating şi doi metri înălţime.

×
Subiecte în articol: observator