x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gregorian Bivolaru, condamnat la şase ani de închisoare cu executare. De ce a fost acuzat părintele MISA

Gregorian Bivolaru, condamnat la şase ani de închisoare cu executare. De ce a fost acuzat părintele MISA

14 Iun 2013   •   17:26
Gregorian Bivolaru, condamnat la şase ani de închisoare cu executare. De ce a fost acuzat părintele MISA
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images
UPDATE 22:03 - Gregorian Bivolaru a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şase ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost judecat pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori.

Sentinţa este definitivă şi a fost pronunţată de ÎCCJ pentru actul sexual cu un minor în formă continuată, în legătură cu victima Mădălina Dumitru.

---------------------------------------------

Acuzarea a cerut pedepse cu închisoarea orientate spre maximum în cazul fondatorului MISA, Gregorian Bivolaru, pentru act sexual cu un minor, trafic de minori şi perversiuni sexuale.

Completul de trei magistraţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, format din preşedintele Ionuţ Matei şi judecătorii Cristina Rotaru şi Ioana Bogdan a reluat vineri dezbaterile în dosarul în care au hotărât anterior reanalizarea întregului caz la instanţa supremă.

Procurorul prezent la şedinţă le-a arătat judecătorilor că în cazul lui Gregorian Bivolaru se impune stabilirea unei pedepse privative de libertate orientată spre maximum prevăzut de lege pentru faptele de act sexual cu un minor, trafic de minori şi perversiuni sexuale.

Conform legilor în vigoare, Bivolaru ar putea fi condamnat la 12 ani de închisoare, pedeapsa maximă pentru trafic de minori între 15 şi 18 ani.

Vineri, Ionuţ Matei, preşedintele completului de la ÎCCJ care judecă dosarul lui Gregorian Bivolaru, a primit o scrisoare de ameninţare în care i se indica să dea "o soluţie blândă" în cauză, altfel "cei indignaţi", semnatarii documentului, se vor implica în eliminarea lui din justiţie.

Matei a declarat, înaintea termenului de vineri, că scrisoarea de ameninţare primită pe adresa de domiciliu nu îl intimidează, că va judeca până la final dosarul lui Bivolaru şi că va depune o plângere pentru şantaj, care speră să fie soluţionată în termeni rezonabili, într-un sens sau altul.

În aprilie anul trecut, judecătorii ICCJ Ionuţ Matei, Cristina Rotaru şi Ioana Bogdan au decis să reţină spre rejudecare dosarul în care Gregorian Bivolaru a fost achitat pentru perversiune sexuală, act sexual cu un minor şi trafic de minori, admiţând astfel recursul procurorilor şi desfiinţând deciziile anterioare ale instanţelor.

În acest caz, Tribunalul Sibiu şi apoi Curtea de Apel Alba Iulia au decis achitarea liderului MISA pentru o parte din infracţiunile pentru care a fost judecat, respectiv perversiune sexuală în formă continuată, două infracţiuni de act sexual cu un minor în formă continuată şi două infracţiuni de trafic de minori.

×