x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Greva programată pe 31 mai, mutată în ziua moţiunii

Greva programată pe 31 mai, mutată în ziua moţiunii

24 Mai 2010   •   00:00

Vasile Marica, lider SedLex, a declarat azi ca data grevei, anuntata initial pentru 31 mai, ar putea fi modificata. Greva ar putea avea loc in aceeasi zi in care se va dezbate motiunea de cenzura impotriva Guvernului, scrie ziare.com

Vasile Marica a declarat la Antena 3 ca protestul ar putea avea loc in ziua in care Parlamentul va dezbate motiunea de cenzura anuntata de Opozitie.

Pe de alta parte, Marius Petcu, presedintele CNSLR Fratia, a declarat ca ziua stabilita pentru greva generala nu se va schimba si bugetarii vor face greva generala in ziua de 31 mai. Vineri, Petcu i-a indemnat la greva generala si pe salariatii care nu sunt bugetari.

Profesorii, sindicatele din Sanatate, functionarii publici, Metrorexul, RATB-ul si Tarom au anuntat ca vor intra in greva generala pe 31 mai.

Angajatii CFR au anuntat ca vor opri trenurile, din 31 mai, nemultumiti de scaderea salariilor. Ion Popescu, presedintele Confederatiei Meridian, a declarat ca, in cazul in care se va decide oficial greva, angajatii CFR vor asigura doar o treime din transporturile feroviare.

Angajatii care asigura transportul in comun in Bucuresti au anuntat si ei ca vor opri lucrul, in semn de solidarizare cu bugetarii.

Si angajatii Tarom vor intra in greva de solidaritate cu bugetarii la 31 mai, asigurandu-se doar o treime din transport. Cel mai probabil cursele spre Atena, Sofia si Chisinau nu vor fi anulate.

×
Subiecte în articol: observator