x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvernul şi Preşedinţia, pichetate de sute de poliţişti şi sindicalişti

Guvernul şi Preşedinţia, pichetate de sute de poliţişti şi sindicalişti

14 Mai 2010   •   00:00
Guvernul şi Preşedinţia, pichetate de sute de poliţişti şi sindicalişti
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul National

Câteva sute de sindicalişti de sindicalişti au încheiat, astăzi, fără incidente protestul de la Guvern şi au chemat toţi românii să iasă în stradă în 19 mai, pentru că atunci "se va da finala decisivă". Ei l-au avertizat pe şeful statului că va avea mari surprize, întrucât poporul se va îndrepta împotriva lui.

Sindicaliştii le-au transmis guvernanţilor, parlamentarilor şi preşedintelui Traian Băsescu că le-au mai rămas doar patru zile pentru a găsi soluţii să nu iasă populaţia în stradă.

"Mai aveţi patru zile să găsiţi soluţii, voi, guvernanţii, parlamentarii şi chiar Zeus. A venit vemea să răspundeţi pentru cei 20 de ani de incompetenţă (...) A trecut timpul în care să vă lăsăm să vă faceţi de cap în această ţară. Ceauşescu a ieşit în balcon şi a spus «vă dau 100 de lei la salariu» şi a fost împuşcat. Acum ne iau 25 la sută din salariu, şi noi să tăcem?", au spus liderii protestatarilor, potrivit Mediafax.

În timpul celor două ore de protest, sindicaliştii au pus de mai multe ori în Piaţa Victoriei piesa "România, trezeşte-te!", pe care au declarat-o imnul lor.

"Vă arătăm pe 19 mai ce înseamnă Hora Unirii pe caldarâmul vostru şi vă trimitem la mititica, că ne-am săturat de voi", le-au transmis sindicaliştii guvernanţilor şi preşedintelui Traian Băsescu.

Sindicaliştii care au protestat în Piaţa Victoriei au făcut apel către populaţia României să iasă în stradă, miercuri, 19 mai, pentru că atunci "se va da finala decisivă". "Miercuri ieşiţi în stradă, pentru că vom da finala decisivă. Miercuri s-ar putea să se scrie o zi care peste ani va fi o istorie a României", au spus liderii sindicaliştilor.

Ei i-au atras atenţia preşedintelui Traian Băsescu că va avea mari surprize, întrucât poporul se va îndrepta împotriva sa.

"Cerem tuturor românilor să vină miercuri aici. Români, în stradă ne-am câştigat libertatea, în stradă trebuie să ne găsim dreptatea", au mai spus sindicaliştii. Protestatarii s-au întors cu spatele la Guvern, dar le-au transmis guvernanţilor că în 19 mai nu le vor mai arăta spatele, ci ceea ce vor avea în mână. "Să nu vă fie teamă români să ieşiţi în stradă, pentru că noi luptăm doar pentru o viaţă mai bună", au transmis sindicaliştii.

Sindicaliştii din penitenciare care au participat la protestul din Piaţa Victoriei le-au transmis guvernanţilor şi preşedintelui că îi aşteptată cu drag în penitenciare. "Vă aşteptăm cu drag la noi. Veniţi să vedeţi ce înseamnă puşcărie cu 25 la sută reducere. Vă aşteptăm cu drag la noi în penitenciare", au spus reprezentanţii sindicaliştilor din penitenciare.

Reprezentanţii poliţiştilor i-au avertizat pe guvernanţi că cei care astăzi îi păzesc s-ar putea ca în curând să nu mai facă acest lucru dacă salariile lor vor fi diminuate cu 25 la sută. Protestatarii au strigat către colegii lor care păzesc Palatul Victoria: "Să nu-i mai apărăm şi să-i luăm drept infractori (...) Nu uitaţi că şi voi sunteţi săraci, trebuie să mergem împreună să-i gâtuim".

Alţi peste 200 de sindicalişti au protestat, astăzi, pentru a doua zi consecutiv, la Palatul Cotroceni. În timpul pichetului protestatarii l-au acuzat pe preşedintele Traian Băsescu că i-a înşelat şi că este "trădător de familie şi popor".

Protestele de la sediile Preşedinţiei şi Guvernului sunt organizate de toate cele cinci confederaţii sindicale, ca reacţie faţă de măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare propuse în urma negocierilor cu FMI.



×
Subiecte în articol: observator