x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Haţeg: 18 angajaţi ai Spitalului Municipal au intrat în greva foamei

Haţeg: 18 angajaţi ai Spitalului Municipal au intrat în greva foamei

09 Noi 2009   •   00:00

Un număr de 18 angajaţi ai Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) a Spitalului Municipal Haţeg au intrat ast5ăzi în greva foamei. Protestatarii, care nu se află la prima astfel de acţiune, sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit sporurile salariale de mai multe luni.



"Nu ne-am primit sporurile salariale în luna aprilie 2009, apoi după ce am dat spitalul în judecată, în mai, am primit salariile integral, iar din iunie le-am primit înjumătăţite, fără sporuri. Nu putem trăi în acest fel, astfel că lunea trecută am declanşat greva foamei, iar în urma discuţiilor pe care le-am avut cu conducerea Prefecturii şi a DSP Hunedoara oamenii au decis suspendarea grevei, până astăzi ( luni - n.r.), pentru a da timp autorităţilor să găsească o soluţie. Din păcate, la ora 10.00, când expira protocolul, nu am avut nicio soluţie, prin urmare am hotărât să declanşăm din nou greva foamei", a spus Alexandru Bulacu, unul dintre protestatari, citat de Mediafax.

Prefectul de Hunedoara şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au ajuns la Spitalul din Haţeg şi au început discuţiile cu conducerea unităţii medicale şi cu reprezentanţii sindicatului. În acest timp, cei 18 angajaţi ai UPU s-au adunat în sala de şedinţă a spitalului şi au pancarte pe care scrie "Greva foamei". Oamenii spun că sunt hotărâţi să nu renunţe până când nu li se prezintă un plan concret care să îi asigure că îşi vor primi banii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului din Haţeg, Florin Şerengău, după declanşarea grevei, mai mulţi asistenţi şi infirmieri din spital au fost detaşaţi la UPU pentru a se ocupa de cazurile grave.

Cei 18 angajaţi ai Unităţii de Primire a Urgenţelor din Haţeg - asistenţi şi brancardieri - au intrat şi lunea trecută în greva foamei şi s-au adunat în faţa spitalului, nemulţumiţi că nu şi-au primit integral salariile, timp de cinci luni, şi acuzând conducerea că nu plăteşte unele sporuri. După cinci ore de discuţii cu prefectul de Hunedoara, Dorin Gligor, şi cu reprezentanţi ai Casei de Asigurări de Sănătate şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, cei 18 asistenţi şi brancardieri de la Unitatea de Primire a Urgenţelor Haţeg au suspendat, timp de şapte zile, protestul.

Reprezentanţii Spitalului orăşenesc din Haţeg susţin că unitatea medicală are datorii de 1,75 milioane de lei către cei aproximativ 300 de angajaţi şi alte datorii de 915.000 de lei către furnizori, cea mai mare datorie fiind către furnizorii de medicamente, aproximativ 422.000 de lei.

Prefectul de Hunedoara, Dorin Gligor, a desemnat, lunea trecută, după declanşarea grevei foamei de către angajaţii de la Secţia Urgenţă a Spitalului din Haţeg, o comisie care verifică eficienţa cheltuielilor, modul în care au fost gestionate relaţiile de muncă şi dacă şeful instituţiei medicale şi-a îndeplinit contractul de management.

×
Subiecte în articol: observator