x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Împrumut de 500.000 de euro pentru "fin"

Împrumut de 500.000 de euro pentru "fin"

de Violeta Fotache    |    20 Apr 2010   •   00:00
Împrumut de 500.000 de euro pentru "fin"
Sursa foto: Răzvan Chiriţă/Mediafax

Audiat ieri de procurorii anticorupţie, presupusul fin al senatorului Cătălin Voicu, Radu Dan Floarea, a precizat că a împrumutat de la "naş" peste 500.000 de euro, returnaţi doar parţial.



Din declaraţia dată de presupusul "fin" al senatorului Voicu în faţa procurorilor DNA, în calitate de martor, reiese faptul că Radu Dan Floarea i-a restituit parlamentarului doar puţin peste 200.000 de euro din datorie, susţin surse judiciare. Restul datoriei, de aproape 300.000 de euro, a fost transferat unui asociat de-al "finului", care însă nu a stins creanţa către Voicu potrivit înţelegerilor întocmite, conform surselor citate.

La plecarea de la DNA, Dan Floarea le-a subliniat jurnaliştilor prezenţi că el şi-a plătit toate datoriile, fără însă a preciza sumele în discuţie ori numele creditorilor săi. La audieri au mai fost citate ieri mai multe persoane, printre care şi poliţiştii pe lângă care ar fi intervenit senatorul Voicu pentru a obţine o soluţie favorabilă afaceristului Marius Locic. Reamintim că senatorul Voicu este singurul rămas în arestul preventiv, după ce instanţa supremă în completul de nouă judecători a decis eliberarea oamenilor de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, precum şi a judecătorului Florin Costiniu.

La scurt timp după ce informaţia privind împrumutul de 500.000 de euro a fost făcută public, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) s-a autosesizat, declanşând verificarea averii senatorului Cătălin Voicu, sumele de bani vehiculate de Dan Floarea neregăsindu-se în declaraţia de avere făcută public de parlamentarul arestat la 30 martie pentru corupţie.

×
Subiecte în articol: observator