x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "În gura presei", varianta ţigănească - pamflet, caterincă şi adevăr

"În gura presei", varianta ţigănească - pamflet, caterincă şi adevăr

25 Aug 2010   •   00:00
"În gura presei", varianta ţigănească - pamflet, caterincă şi adevăr

Confruntată cu valul de expulzări din Franţa, imaginea etniei ţigăneşti ar putea contraataca pe plan mediatic.
Liderului Asociaţiei Creştin Democrate a Romilor(ACDR), Edu Adrian, ajuns la maturitatea a 45 de primăveri prinse în buchetul vieţii, s-a hotărât să devină stindardul luptei pentru emancipare a etniei din care face parte şi să-l detroneze pe Mircea Badea din topul popularităţii.

O odaie strâmtă, situata chiar în inima Ferentarilor, tivită cu faianţă albă şi verde, este studioul lui Edu, locul în care este înregistrată emisiunea "În gura romilor", o emisiune ce se dorea a fi duminicală, popularizată prin bunăvoinţa youtube-ului, copiată după formatul emisiunii Antena3.

După cum declara chiar Edu, emisiunea lui luptă împotriva acelor ONG-uri ţigăneşti care fură fondurile europene destinate etniei rome, şi o face cu arma pamfletului şi a caterincii... Doar că, nimeni nu trebuie să se supere, mai ales cei a căror supărare ar fi putut aduce daune...
"Buna ziua! Mă numesc Edu Adrian şi avem o emisiune. Aceasta emisiune este un pamflet, caterincă şi adevăr. Nu trebuie nimeni să se supere de ceea ce o să discutăm acum".

Acompaniat de o coloană sonoră preluată, probabil, de la un film de desene animate, presedintele  ACDR susţine că majoritatea ONG-urilor care se ocupă de emanciparea romilor înstrăinează banii europeni destinaţi ţiganilor.
"În fiecare săptămână, în fiecare duminică, sunt aproape", promitea Edu Adrian, justiţiar, la finalul primului episod al emisiunii "În gura romilor", în 14 aprilie...

Un început plin de promisiuni, dar eşuat, conform zicerii populare, "la mal".
Şi nu fiindcă nu ar mai fi de militat în domeniul respectiv, printr-un comunicat distribuit prin intermediul soim.ro - Lăsaţi ţiganii în pace!, Edu, "cel mai impozant lider al romilor din Capitală", manifestăndu-şi recent dispreţul faţă de discriminarea comunităţii rome la nivel european, somându-l pe preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, să recunoască faptul că aparţine etniei ţigăneşti, totuşi cu libertatea de a decide între cea ungurească şi cea franceză.
"Daca acest presedinte NICOLAS SARKOZI are ceva cu tigani din romania sa nu uitam faptul că şi domnia sa este UNGUR , EVREU, TIGAN FRANCEZ, ce nume frumos are Preşedintele Franţei: NICOLAE SARKOZI care inseamna noroi sau caramida. Întotdeauna când TIGANUL ajunge împărat prima dată se face GAGIU şi nu mai vrea să recunoasca că este TIGAN UNGUR SAU TIGAN FRANCEZ", arată, întocmai precum a fost ortografiat somaţia lui Edu.



informaţie preluată de pe blogul inpolitics.ro

×
Subiecte în articol: observator