x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator În sfârşit, CSM e întreg, ca număr

În sfârşit, CSM e întreg, ca număr

de Violeta Fotache    |    12 Noi 2009   •   00:00



Membrii Consiliului Superior al Magistraturii s-au întrunit ieri în formaţie completă, pentru prima oară în ultimii doi ani şi jumătate, de când funcţionează fără a avea ocupate toate posturile din schemă.

Judecătorul Gheorghe Buta, preşedintele Secţiei de contencios administrativ la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a participat ieri pentru prima oară la şedinţa de plen a CSM, după ce Senatul l-a validat ca membru interimar al Consiliului. Magistratul a mai făcut parte din Consiliuîn perioada 2003-2004, când reprezenta Curtea de Apel Cluj.

Totodată, locul rămas liber în CSM prin demisia lui Petre Lăzăroiu a fost completat cu reprezentantul societăţii civile, prof. univ. dr. Simina Tănăsescu. Reamintim că Legea fundamentală a ţării prevede CSM ca organism format din 19 membri: 14 aleşi de adunările generale ale instanţelor şi parchetelor, doi aleşi de Senat din partea societăţii civile şi trei membri numiţi de drept(ministrul justiţiei, procurorul general al României şi preşedintele instanţei supreme).

×
Subiecte în articol: observator