x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Indemnizatie - 800 de lei noi pentru cresterea copilului

Indemnizatie - 800 de lei noi pentru cresterea copilului

de Florina Zainescu    |    04 Noi 2005   •   00:00
Indemnizatie - 800 de lei noi pentru cresterea copilului

De anul viitor, indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se majoreaza la 800 de lei si mamicile care se reintorc la serviciu inainte de termenul legal vor primi un "stimulent" de 300 de lei.

De la 1 ianuarie 2006, indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se majoreaza la 800 de lei noi, conform unei Ordonante de Urgenta. De acesti bani vor beneficia femeile care in ultimele 12 luni anterioare nasterii au realizat venituri supuse impozitarii. Noutatea este ca mamicile care se reintorc la serviciu inainte de termen vor primi un "stimulent" de 300 de lei peste salariu, pana odrasla va face 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copiilor cu handicap. Dar nu vor mai primi cei 800 de lei.

SCHIMBARI. Din 2007, vor primi bani pentru cresterea copiilor si femeile casnice, a anuntat Gheorghe Barbu, ministrul Muncii. El a explicat ca indemnizatia de 800 de lei va fi "sparta": parintii vor primi o indemnizatie de 600 de lei, iar pustiul, 200 de lei, sub forma alocatiei de stat pentru copii. Iar de alocatia majorata vor beneficia toti bebelusii de pana la 2 sau 3 ani, indiferent daca parintii sunt sau nu salariati. Daca mama sau tatal renunta la concediul de crestere a copilului, va primi in locul indemnizatiei un stimulent de 100 de lei. Si odrasla va primi in continuare alocatia. Barbu a anuntat ca Executivul a abrogat articolul din Legea privind statutul magistratilor, care prevedea ca mamele magistrat sa primeasca o indemnizatie de 85% din media salariilor pe ultimele sase luni.

×
Subiecte în articol: observator