x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Înfiinţarea unui departament pentru gestionarea secretelor de stat, motiv de scandal la Radiodifuziune

Înfiinţarea unui departament pentru gestionarea secretelor de stat, motiv de scandal la Radiodifuziune

06 Iun 2009   •   00:00

Şedinţă cu scandal în Consiliul de Administratie al Radiodifuziunii. Preşedintele institutiei a propus înfiinţarea unui departament care să gestioneze secrete de stat, sub coordonarea directă a SRI, asta deşi radioul public nu deţine nicio informaţie clasificată ce ar putea justifica o asemenea măsură. Propunerea a fost respinsă, în bloc, de membrii conducerii, cu exceptia Mariei Ţoghină.

Decizia înfiinţării unor asemenea structuri în Radio şi TVR aparţine CSAT şi a fost luata în sedinta din 12 martie, dar nu a fost publicată din motive de confidentialitate, se arată pe site-ul inpolitics.ro, care a adus subiectul în atenţia publicului. Termenul limită pana la care trebuie infiintat departamentul este 15 iunie. Motivaţia oficială este aceea că regimul SRR de serviciu public naţional cu rol strategic implică participarea instituţiei la circuitul documentelor care conţin informaţii clasificate.

Membrii conducerii Radioului s-au opus categoric. Singura care a susţinut-o a fost Maria Ţoghină, preşedintele instituţiei. Ea nu a putut oferi niciun exemplu de document secret care ar putea face obiectul unui asemenea departament în Radio şi ar justifica înfiinţarea şi funcţionarea acestuia. Imediat după şedinţă, Ţoghină a informat administraţia prezidenţială despre rezultat.

Unul dintre membrii Consiliului, Andrei Alexandru, susţine că că în instituţie nu există nici un document clasificat, cu exceptia a însuşi acestui document al CSAT. Deocamdată conducerea Radioului aşteaptă un punct de vedere şi de la parlamentarii din comisiile de Cultură, Juridice şi SRI ale Parlamentului.

antena3.ro

×
Subiecte în articol: observator