x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

15 Mai 2006   •   00:00
CAPTURA DE ARME. Lucratorii vamali au descoperit sambata, la intrarea in statiunea valceana Calimanesti, un microbuz in care erau ascunse doua colete cu arme de vanatoare. Pustile ascunse printre haine erau aduse din Spania si urmau sa ajunga in Tulcea. Organizatorul tulcean al transportului, stabilit in Spania, este cercetat acum pentru contrabanda calificata. (A. Chivu, O. Herta)

CATEDRALA SFINTITA. Ieri, la Nürnberg, s-a sfintit catedrala Mitropoliei Ortodoxe Romane pentru Germania, Europa Centrala si de Nord. La slujba au participat mai multi ierarhi din tara, in frunte cu Prea Fericitul Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, precum si reprezentanti ai bisericilor ortodoxe din Europa. De asemenea, la Berlin, s-a pus piatra de temelie a bisericii comunitatii ortodoxe romane din acest oras. (Daniela Sontica)

DESCOPERIRE LA ALBA. Un manuscris al poetului si filozofului Lucian Blaga, necunoscut pana acum chiar si pentru specialisti, a fost descoperit in arhivele Muzeului National al Unirii din Alba Iulia. Prima versiune a volumului de proza "Luntrea lui Caron" numara 580 de pagini si este diferita de varianta lucrarii ce a fost tiparita in anul 1990. (Lucian Dobrater)

DRUM SURPAT. Drumul de acces catre Manastirea Dealu din Targoviste este grav afectat de alunecarile de teren din zona, produse in urma precipitatiilor abundente din ultima perioada. Carosabilul s-a surpat si se deplaseaza zilnic cu cativa centimetri. In unele portiuni, diferenta de nivel este de aproape o jumatate de metru, astfel ca lacasul de cult, dar si Spitalul Manastirea Dealu risca sa ramana izolate.

×
Subiecte în articol: observator