x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

26 Noi 2006   •   00:00
STRASBOURG - Romania, invitata de onoare
Tara noastra este invitata de onoare la Targul de Craciun care s-a deschis ieri la Strasbourg. Piata Gutemberg din centrul istoric al orasului este, de ieri, sat romanesc. Printre evenimentele ce vor populariza Romania se numara si concertul Orchestrei de Camera Radio, la 15 decembrie, cand este asteptat la Strasbourg presedintele Traian Basescu.

DRUMUL TABEREI - "Pistolarul" a fost retinut
Cetateanul turc acuzat ca a impuscat-o prin usa pe fosta sa concubina vineri seara, in cartierul bucurestean Drumul Taberei, a fost prins de politisti la cateva ore dupa incident. Hamachi Y. (49 de ani) a fost prins de politisti in jurul orei 0:00, asupra lui fiind gasit si pistolul cu care a tras. Turcul a fost retinut pentru tentativa de omor calificat.

PARCUL CAROL - Eroul Necunoscut, pe locul originar
Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol a fost stramutat in cadrul unui ceremonial militar si religios pe amplasamentul din zona platoului inalt, acolo unde a fost asezat initial, la 17 mai 1923. Stramutarea Mormantului Ostasului Necunoscut este primul pas al unui demers privind realizarea unui memorial al eroilor neamului. Monumentul funerar al Eroului Necunoscut a fost mutat la Marasesti in 1958, pentru a face loc mausoleului comunistilor, dar a fost readus in Parcul Carol in 1991.

MIRCEA GEOANA - "Si noi am manipulat sondaje"
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ieri, la Ploiesti, ca partidul sau a manipulat sondaje de opinie cand era la guvernare. "Tineam PD si PNL la 8%-9%. De ce? Pai, e greu sa cresti in sondaje cand apar in ziare cazuri importante de coruptie si pe televizor colegi care isi fac reclama atacand partidul si alti colegi", a declarat Geoana la o conferinta.

GUVERN - Codrut Seres nu renunta la functie
Ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, a declarat ieri ca acuzatiile aparute in presa la adresa lui, in legatura cu dezvaluirea de informatii confidentiale, sunt scurgeri de informatii menite sa il intimideze. Seres a mai precizat ca a vorbit cu presedintele Basescu si cu premierul despre stocurile de combustibil pentru iarna, dar ca subiectul scurgerilor de informatii nu a fost adus in discutie. De aceea, ministrul crede ca problema nu va fi discutata in Guvern. Codrut Seres a mai declarat pentru Mediafax ca este hotarat sa nu renunte la postul de ministru.

ONORURI MILITARE - Pilotul mort la Arad, pe ultimul drum
Aproximativ o mie de persoane, printre care s-au numarat membri ai Statului Major al Fortelor Aeriene, au participat la Radauti la slujba de inmormantare a pilotului Dan Andrei Ghica Cucerca. Acesta a murit miercuri, dupa ce avionul MIG 21 Lancer pe care il pilota s-a prabusit in localitatea aradeana Beliu. Dan Ghica Cucerca a fost avansat post-mortem la gradul de comandor si a fost inmormantat cu onoruri militare.

SEZON INTARZIAT - Plaja in noiembrie la munte
Nu e zapada, dar e soare. Nu se poate schia, dar te poti alege cu un bronz pe cinste. Muntele a fost din nou invadat de turisti in acest week-end. La Predeal s-a stat zeci de minute la telescaun, iar soarele puternic i-a facut pe cativa curajosi sa se aseze la plaja. (Ramona Tintea)

FESTIVAL - Rom-Antique, la World Trade Plaza
Colectionarii de obiecte de arta si iubitorii de frumos sunt asteptati, la sfarsitul saptamanii viitoare, la o noua editie a Rom-Antique, cel mai vestit targ al anticarilor din tara. Sub cupola de la World Trade Plaza - Sofitel, numerosi galeristi si negustori de antichitati autohtoni sau veniti din strainatate isi vor desface "tolbele" pline cu "vechituri" de mare pret: argintarie, tablouri, mobilier de arta, bijuterii, carti ingalbenite de vreme, fotografii sau alte "nimicuri" de pe vremea bunicului. Targul va fi deschis in perioada 1-3 decembrie, intre orele 10:00 si 18:00. (Florina Zainescu)

CONSTANTA - Port inchis din cauza cetii
Navigatia in porturile Constanta Nord si Sud si tranzitul pe Canalul Dunare Marea Neagra si prin Bara Sulina au fost suspendate ieri-dimineata din cauza cetii. Directorul Capitaniei Zonale Constanta, Alexandru Mezei, a declarat ca ceata densa a redus vizibilitatea sub o mila marina. In porturile Constanta Nord si Sud au fost suspendate temporar si operatiunile de incarcare si descarcare a vaselor.

INCENDIU - Pagube de 800.000 de lei in Harghita
Atelierele auto ale unei firme din Gheorghieni, judetul Harghita, au fost distruse de un incendiu izbucnit vineri noapte. Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Harghita, focul a fost generat de jarul si de scanteile provenite de la cazanul de incalzire lasat sa functioneze nesupravegheat. Pagubele au fost estimate la peste 800.000 de lei.

INEDIT - Lacul Balea a fost sfintit
Constructorii primului hotel de gheata din Romania vor sa inalte si o biserica la Balea Lac. Preoti de mai multe confesiuni au urcat ieri pana la 2.000 de metri altitudine ca sa sfinteasca locul pe care va fi ridicata biserica. Daca vremea va fi buna, biserica de gheata va fi terminata inainte de Craciun. Primul eveniment pe care-l va gazdui: un botez.

REPETITII - Restrictii de trafic in nordul Capitalei
Traficul in Piata Arcului de Triumf si pe Soseaua Kiseleff, intre Piata Presei Libere si Piata Victoriei, va fi deviat astazi, intre orele 09:45 si 12:10, si miercuri, 29 noiembrie, intre orele 10:15 si 12:40, informeaza Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti. Masura este necesara pentru repetitiile la ceremoniile prilejuite de Ziua Nationala a Romaniei.

COMEMORARE - Legionarii, la troita lui Zelea Codreanu
Zeci de legionari s-au strans ieri pe Autostrada Bucuresti - Pitesti, la troita ridicata in locul unde, in urma cu 68 de ani, a fost asasinat fondatorul Legiunii Arhanghelul Mihai, Corneliu Codreanu Zelea. Legionari veniti din toata tara au cantat imnul, vechi de peste 50 de ani, au adus coliva, vin si colaci si au ascultat slujba preotilor.
×
Subiecte în articol: observator