x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Integrare - Coruptia, tot pe rosu

Integrare - Coruptia, tot pe rosu

de Violeta Fotache    |    09 Dec 2005   •   00:00

Pasii pe care Romania ii face pentru indepartarea steguletelor rosii consemnate in ultimul raport al Comisiei Europene privind stadiul pregatirilor de aderare sunt atent urmariti de experti ai statelor membre.
Raportorul german pentru Romania, Günther Krichbaum, si-a incheiat ieri prima inspectie. Dupa patru zile de intalniri la nivel inalt cu principalii responsabili cu integrarea, oficialul german a prezentat ieri, la Ministerul Integrarii, in prezenta minstrului Anca Boagiu, cateva din concluziile sale. Agricultura, domeniul sanitar-veterinar, securizarea frontierelor, mediul inconjurator, combaterea coruptiei, fondurile pentru infrastructura si cota de absorbtie a fondurilor europene sunt in continuare in zona rosie.

SEMNAL. Günther Krichbaum a apreciat ca in Romania anchetele privind coruptia nu se desfasoara destul de alert. "Aderarea este un sport de echipa. Sa se lucreze mai rapid si mai ofensiv in justitie, anchetele sa inceapa mai repede", a spus oficialul. El a oferit si un exemplu pentru procurorii romani: "Daca un granicer se plimba intr-o masina de lux, pe care nu ar putea-o cumpara decat cu economii facute o viata, deci exista suspiciunea de dobandire ilicita a bunului, atunci trebuie sa ne uitam in culise si chiar in spatele culiselor". Totusi "Guvernul Romaniei se afla pe un drum foarte bun si sper ca vom putea ratifica in Parlamentul National tratatul de aderare a Romaniei si Bulgariei", ne-a declarat optimist raportorul.

×
Subiecte în articol: observator