x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Întrebări ? Enervări !! Mirări !?!

Întrebări ? Enervări !! Mirări !?!

21 Sep 2009   •   00:00
!! De când cu criza economică, mall-urile din Capitală arată ca muzeele. Nu intră nimeni în ele, iar dacă totuşi se găseşte vreun amator, acesta nici nu îndrăzneşte să se atin­gă de marfa expusă. Pe culoare tragi cu puşca şi nu nimereşti pe nimeni. Vânzătoarele, alea care au mai rămas, au evadat dintre rafturi şi zac toate la intrare, în faţa unei cafele. De la dozator, că în cafenele e tot ca la muzeu. Singurii care au înregistrat un plus sunt cei de la fast-food. În prima zi de şcoală, elevii care au trecut pe la fast-food au fost cu mult mai mulţi decât cei care au trecut pe la ore.


!! Ne enervează oamenii care vorbesc frumos despre ei înşişi, despre ce lucru extraordinar fac ei şi despre cât de mult ajută ei lumea. Ne scot din sărite aceşti respectabili binevoitori, fără de care lumea ar fi, nu-i aşa, mai săracă. Ne scot din sărite bunătatea lor şi obsesia lor pentru lucrul perfect. Şi ne mai enervează şi cum vorbesc ei despre sufletul lor uriaş şi despre munca făcută în mod constructiv. Şi privirile lor calde, bine­vo­i­toa­re, de o modestie construită. Bleah, bleah, bleah! De trei ori bleah!


!! Ne enervează formaţia aia de cântăreţi latino-americani (credem), care merge aşa, prin Capitală, i se pune pata pe câte vreo intersecţie şi poc, ne dă cu actul artistic în cap. Cine are drum pe la Piaţa Unirii sigur a remarcat-o, pentru că artiştii ăştia sunt îmbrăcaţi ca indienii şi sunt pictaţi pe faţă. Acum, de exemplu, sunt de găsit în intersecţie la Titan. Vrei, nu vrei, trebuie să-i auzi. Un Led Zeppelin, un U2 n-ar veni să ne polueze fonic în Titan! Ne poluează indienii ăştia sau ce-or fi ei.

×
Subiecte în articol: observator