x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ion Iliescu: "Astea nu sunt stenograme, ci nişte înregistrări cum făcea securitatea pe vremuri"

Ion Iliescu: "Astea nu sunt stenograme, ci nişte înregistrări cum făcea securitatea pe vremuri"

22 Mar 2010   •   00:00

Fostul preşedinte Ion Iliescu a calificat stenogramele apărute în presă care redau anumite convorbiri ale senatorului social-democrat Cătălin Voicu cu politicieni sau oameni de afaceri ca fiind nişte "înregistrări cum făcea securitatea pe vremuri cu microfoane pe sub masă la restaurant".



"Astea nu sunt stenograme, ci nişte înregistrări cum făcea securitatea pe vremuri, când băga microfoane sub masă la restaurant. Asta e prima porcărie pe care nimeni nu o semnalează, datoria noastră asta e. De ce se mai practică această porcărie securistică, cine o comandă şi cine o foloseşte? Nu ştiu cum se va finaliza, (...) dar totul este un scandal care e mediatizat", a declarat preşedintele de onoare al PSD, citat de Agerpres.

El a susţinut că nu l-a văzut niciodată pe senatorul PSD Cătălin Voicu înainte de 2004 şi a afirmat că apariţiile convorbirilor în presă fac parte "dintr-o diversiune mai mare folosită pentru a atrage atenţia de la problemele reale".

Cu toate acestea, dacă înregistrările referitoare la Cătălin Voicu se adeveresc, atunci "el este un palavragiu", a conchis Iliescu.

×
Subiecte în articol: observator